Especialització Egiptològica: Historia i Civilització [43625]
Lull Garcia, Jose

Additional title: Especialización Egiptológica: Historia y Civilización
Date: 2016-17
Abstract: El mòdul té per objectiu que l'estudiant s'especialitze en història i civilització egípcia a partir de l'estudi crític de les fonts epigràfiques, arqueològiques i iconogràfiques, de l'anàlisi de la literatura especialitzada sobre els temes abordats, de l'ús dels principals repertoris i instruments bibliogràfics i tècnics de la disciplina egiptològica, i a partir del coneixement dels principals mètodes i corrents teòrics d'anàlisi en egiptologia. Com a objectius generals 1) Història d'Egipte des de fins del Segon Període Intermedi fins a l'Època Romana, a partir de la interpretació de les fonts arqueològiques, iconogràfiques i textuals i prestant especial atenció als fenòmens socials i ideològics. 2) Administració, societat i economia egípcies, observant en especial la situació d'Egipte durant el Regne Nou. 3) Qüestions de sociologia i gènere (vida, sexualitat, identitat, violència) , de manera que l'estudiant, a través de textos, iconografia i restes arqueològiques, puga desenrotllar el seu coneixement sobre la població egípcia més enllà de les elits imperants. 4) Analitzar els pressupostos teòrics i metodològics amb que s'aborda l'estudi.
Abstract: El módulo tiene por objetivo que el estudiante se especialice en historia y civilización egipcia a partir del estudio crítico de las fuentes epigráficas, arqueológicas e iconográficas, del análisis de la literatura especializada sobre los temas abordados, del uso de los principales repertorios e instrumentos bibliográficos y técnicos de la disciplina egiptológica, y a partir del conocimiento de los principales métodos y corrientes teóricas de análisis en egiptología. Como objetivos generales: 1) Historia de Egipto desde fines del Segundo Período Intermedio hasta la Época Romana, a partir de la interpretación de las fuentes arqueológicas, iconográficas y textuales y prestando especial atención a los fenómenos sociales e ideológicos. 2) Administración, sociedad y economía egipcias, observando en especial la situación de Egipto durante el Reino Nuevo. 3) Cuestiones de sociología y género (vida, sexualidad, identidad, violencia), de modo que el estudiante, a través de textos, iconografía y restos arqueológicos, pueda desarrollar su conocimiento sobre la población egipcia más allá de las élites imperantes. 4) Analizar los presupuestos teóricos y metodológicos con que se aborda el estudio de estos contenidos.
Note: Professors que imparteixen l'assignatura: Marc Orriols Llonch, Francisco Bosch Puche, Juan Carlos Moreno García.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.Català
34 p, 205.5 KB

Castellà
34 p, 207.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2016-09-23, last modified 2018-10-27   Favorit i Compartir