Fer Memòria : un paper a l'arxiu. A partir de la recerca sobre Pere Valls Lafita
Valls Pérez, Oriol
Alberch i Fugueras, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicación: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2016
Descripción: 98 p.
Resumen: Els arxius són els organismes que custodien la documentació generada per les activitats humanes. Enregistren la Memòria de les societats. En el present treball es vol demostrar com d'important és aquesta funció dels arxius i com és d'imprescindible que la preservació vagi lligada a la difusió. Difondre la Memòria continguda en els arxius és un servei que dóna beneficis a la ciutadania i que a la vegada té un retorn pels propis arxius. A través de la recerca d'un soldat republicà desaparegut durant la Guerra Civil Espanyola ens acostarem al paper dels arxius en la recuperació de la Memòria democràtica i de les víctimes de crims contra la humanitat.
Resumen: Los archivos son los entes que custodian la documentación producida por las actividades humanas. Registran la Memoria de las sociedades. En el presente estudio se pretende demostrar la importancia de esta función de los archivos, la cual es imprescindible que vaya acompañada de la difusión. Difundir la Memoria que contienen los archivos es un servicio que da beneficios a la ciudadanía y a la vez tiene un retorno hacia los propios archivos. A partir de la búsqueda de un soldado republicano que desapareció durante la Guerra Civil Española, nos acercaremos al papel de los archivos en la recuperación de la Memoria democrática y de las víctimas de crímenes contra la humanidad.
Resumen: Archives are the institutions that preserve the documents produced by the human activities. They record the Memory of societies. This study pretends to explain that preservation of the Memory is a main function in the archives, but it has to be accompanied by the public diffusion. The publication of the records is an act that produces benefits to citizens and also to archives themselves. Through the search about a republican soldier who disappeared during the Spanish Civil War, we will approach to the role of archives in recovering democratic Memory and the Memory of the victims of crimes against humanity.
Derechos: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Lengua: Català
Colección: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Documento: masterThesis
Materia: Valls Lafita, Pere ; Biografia ; Víctimes de guerra ; Barcelona ; Memòria històrica ; Fons d'arxius

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/270752


98 p, 13.3 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera

 Registro creado el 2017-01-23, última modificación el 2020-10-21   Favorit i Compartir