La demografia i el futur del sistema de pensions
Cabré, Anna, 1943- (Centre d'Estudis Demogràfics)

Fecha: 2000
Resumen: El sistema actual de pensions és un sistema vulnerable, no per efecte de la demografia sinó per la globalització de l'economia. El sistema de Seguretat Social, sense perdre la seva missió principal de protecció i també de redistribució solidària, ha d'acceptar el repte de transformar-se, atent a l'evolució de l'economia, a la dinàmica del mercat de treball i als nous hàbits socials per tal d'esdevenir sostenible. El text que aquí es presenta recull els punts essencials de la intervenció de l'autora davant la Comissió no permanent per a la valoració dels resultats obtinguts pel Pacte de Toledo, en el Congrés dels Diputats el 4 d'octubre de 2000.
Nota: Aquest treball s'inscriu en el projecte Población y migraciones en Cataluña. Estudio territorial, histórico y prospectivo.
Nota: Número d'acord de subvenció MCYT/BSO2000-0477
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català.
Documento: article ; recerca ; publishedVersion
Materia: Demografia ; Sistema de pensions ; Migracions internacionals ; Fecunditat ; Edat de jubilació ; Demografía ; Sistema de pensiones ; Migraciones internacionales ; Fecundidad ; Edad de jubilación ; Demography ; Retirement system ; International migration ; Fertility ; Retirement age ; Démographie ; Système de retraites ; Migrations internationales ; Fécondité ; Âge à la retraite
Publicado en: Idees : revista de temes contemporanis, Núm. 8 (octubre-desembre 2000) , p. 103-113, ISSN 2385-765X15 p, 145.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Centre d’Estudis Demogràfics (CED)
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2017-05-31, última modificación el 2019-07-21   Favorit i Compartir