Principis de Recerca Clínica: Metodologia, Ètica i Regulació [103640]
Figueras Suñé, Albert Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Principios de Investigación Clínica: Metodología, Ética y Regulación
Fecha: 2017-18
Resumen: L'assignatura optativa es programa al cinquè curs del Grau de Medicina, quan ja s'han assolit coneixements de patologia, farmacologia general i epidemiologia, i bona part dels coneixements de medicina i cirurgia. L'alumne ja coneix els grans grups de medicaments, el seu mecanisme d'acció i els principals efectes desitjats i indesitjats. L'objectiu formatiu de l'assignatura consisteix en proporcionar els elements per conèixer la importància dels mètodes utilitzats en la investigació clínica dels medicaments, així com per entendre'n el rerafons ètic, econòmic i regulador. Addicionalment, es pretén proporcionar elements per a interpretar adequadament els resultats dels assaigs clínics i altres estudis que són la base per a prendre decisions en terapèutica. L'assignatura proposa, a més, poder utilitzar aquests coneixements per a plantejar de manera pràctica el disseny d'un estudi que es pugui ser la base del treball de fi de grau.
Resumen: La asignatura optativa se programa el quinto curso del Grado de Medicina, cuando ya se han alcanzado conocimientos de patología, farmacología general y epidemiología, y buena parte de los conocimientos de medicina y cirugía. El alumno ya conoce los grandes grupos de medicamentos, su mecanismo de acción y los principales efectos deseados e indeseados. El objetivo formativo de la asignatura consiste en proporcionar los elementos para conocer la importancia de los métodos utilizados en la investigación clínica de los medicamentos, así como para entender el trasfondo ético, económico y regulador. Adicionalmente, se pretende proporcionar elementos para interpretar adecuadamente los resultados de los ensayos clínicos y otros estudios que son la base para tomar decisiones en terapéutica. La asignatura propone, además, poder utilizar estos conocimientos para plantear de manera práctica el diseño de un estudio que pueda ser la base del trabajo de fin de grado.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1192]Català
7 p, 93.2 KB

Castellà
6 p, 86.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-14, última modificación el 2018-10-21   Favorit i Compartir