Cures d'Infermeria en l'Atenció Primària de Salut Infantil [101772]
Coronado Robles, Raquel
Gonzalez Gibert, Inmaculada
Escobar, Puri
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Cuidados de enfermería en la atención primaria de salud infantil
Data: 2017-18
Resum: L'assignatura es programa al quart curs del Grau d'Infermeria i forma part del grup de les assignatures de la menció Infància i salut, de formació optativa. Constitueix, per tant, part de la base científica necessària per a la formació del graduat infermer. OBJECTIUS GENERALS Els seus objectius generals són: L' estudi del nen des de el moment del naixement i fins l'adolescència. Posant l'èmfasi en el desenvolupament del nen i l'adolescent en situacions de salut. Aplicar les principal eines infermeres que col·laboren a la millora de la pràctica infermera en l'atenció Primària de Salut i l'Atenció a l'escola. OBJECTIUS ESPECIFICS Planificar el procés de cures a les persones ateses, seguint un dels models de les necessitats humanes. CRITERI: Ha d'aplicar les etapes del procés de cures. 1 Descriure els diferents models d'educació sanitària mes utilitzats en l'àmbit de la salut. CRITERI: Ha de identificar l'objectiu que vol aconseguir dels models puerocentric i sociocentric. Seleccionar els plans de cures mes adients que permetin intervenir sobre l'estrès de l'Infant i la família davant la malaltia. CRITERI: Ha de fonamentar amb evidencies perquè es consideren les mes adients. Analitzar les intervencions proposades en el pla de cures. CRITERI: Ha de justificar la seva pertinença amb el model de cures seleccionat.
Resum: La asignatura se programa en el cuarto curso del Grado de Enfermería y forma parte del grupo de las asignaturas de la mención Infancia y Salud, de formación optativa. Constituye, por lo tanto, parte de la base científica necesaria para la formación del graduado enfermero. OBJETIVOS GENERALES El estudio del niño desde el momento del nacimiento y hasta la adolescencia, con énfasis en el desarrollo del niño y el adolescente en situaciones de salud. Aplicar las principales herramientas enfermeras que contribuyen en la mejora de la práctica enfermera en la atención primaria de salud y en la atención en la escuela. OBJETIVOS ESPECÍFICOS Planificar el proceso de cuidados en las personas atendidas, siguiendo uno de los modelos de las necesidades humanas. CRITERIO: Es necesario aplicar las etapas del proceso de cuidados. Describir los diferentes modelos de educación sanitaria más utilizados en el ámbito de la salud. CRITERIO: Es necesario identificar el objetivo que se pretende conseguir de los modelos puerocéntrico y sociocéntrico. Seleccionar los planes de cuidados más adecuados que permitan intervenir sobre el estrés del niño y la familia ante la enfermedad. CRITERIO: Es necesario fundamentar con evidencias por qué se consideran las más adecuados. Analizar las intervenciones propuestas en el plan de cuidados. CRITERIO: Es necesario justificar su pertenencia con el modelo de cuidados seleccionado. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]Català
7 p, 100.2 KB

Castellà
6 p, 90.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2020-11-01   Favorit i Compartir