Funció del cos Humà II [101788]
Solanas i García, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Hernández Martín, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Casas Louzao, Caty
Bruna Escuer, Jordi
Durán Taberna, Montserrat
Sánchez Corral, Ana
Moral Cabrera, Raquel
Lopez Vales, Ruben
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Función del cuerpo humano II
Data: 2017-18
Resum: L'assignatura Funció del Cos Humà II es programa durant el segon semestre de primer curs del Grau d'Infermeria i desenvolupa el coneixement del funcionament normal dels sistemes excretor, digestiu, endocrí i reproductor, i sistema nerviós, així com el coneixement de la fisiologia adaptacional. Així mateix, per a cadascun d'aquests sistemes es fa una primera aproximació al coneixement de processos fisiopatològics i les seves manifestacions. Els objectius formatius generals de l'assignatura són: 1 Aprendre els conceptes bàsics de la Fisiologia dels sistemes excretor, digestiu, endocrí-reproductor i nerviós de l'organisme humà en estat de salut, així com dels mecanismes d'adaptació de l'organisme al medi ambient. Adquirir una visió completa i integrada de les interrelacions dels diferents sistemes de l'organisme. Integrar els coneixements de la Fisiologia amb els adquirits en altres matèries bàsiques, que tracten de l'estructura i dels aspectes cel·lulars i moleculars de l'organisme, per a assolir una visió global del funcionament del cos humà. Capacitar l'alumne per aplicar els coneixements fisiològics en la deducció de les conseqüències de les malalties. Adquirir les habilitats pràctiques en cadascun dels àmbits necessaris per a la realització de les tècniques d'estudis funcionals més freqüents en l'àmbit biomèdic. Adquirir les actituds destinades a la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, orientades en la medicina de la salut, i adequades per a la pràctica basada en l'evidència científica.
Resum: La asignatura Función del Cuerpo Humano II se programa durante el segundo semestre del primer curso del Grado de Enfermería y desarrolla el conocimiento del funcionamiento normal de los sistemas excretor, digestivo, endocrino y reproductor, y sistema nervioso, así como el conocimiento de la fisiología adaptacional. Además, para cada uno de estos sistemas se hace una primera aproximación al conocimiento de procesos fisiopatológicos y sus manifestaciones. Los objetivos formativos generales de la asignatura son: Aprender los conceptos básicos de la fisiología de los sistemas excretor, digestivo, 1 Aprender los conceptos básicos de la fisiología de los sistemas excretor, digestivo, endocrino-reproductor y nervioso del organismo humano en estado de salud, así como de los mecanismos de adaptación del organismo al medio ambiente. Adquirir una visión completa e integrada de las interrelaciones de los diferentes sistemas del organismo. Integrar los conocimientos de la fisiología con los adquiridos en otras materias básicas, que tratan de la estructura y de los aspectos celulares y moleculares del organismo, para alcanzar una visión global del funcionamiento del cuerpo humano. Capacitar al alumno para aplicar los conocimientos fisiológicos en la deducción de las consecuencias de las enfermedades. Adquirir las habilidades prácticas en cada uno de los ámbitos necesarios para la realización de las técnicas de estudios funcionales más frecuentes en el ámbito biomédico. Adquirir las actitudes destinadas a la promoción de la salud y la prevención de la enfermedad, orientadas a la medicina de la salud y adecuadas a la práctica basada en la evidencia científica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]Català
15 p, 100.1 KB

Castellà
15 p, 98.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2021-06-26   Favorit i Compartir