Patologia Estructural i Molecular [102927]
Romagosa Perez-Portabella, Cleofe
Algaba Arrea, Fernando
Ariza Fernández, Aurelio
Lerma Puertas, Enrique
Navas Palacios, José Jerónimo
Torres Ramírez, Inés Maria de
Mate Sanz, José Luis
García Jiménez, Angel
Castellvi Vives, Jose
Bella Cueto, Maria Rosa
Andreu Navarro, Francisco Javier
Bagué Rosell, Sílvia
Ramon Y Cajal Agüeras, Santiago Jose
Ferreres Piñas, Joan Carles
Combalia Soriano, Maria Nieves
Costa Trachsel, Irmgard
López Martos, Raquel
Orellana Fernandez, Ruth
de la Ossa Merlano, Napoleón David
Mozos Rocafort, Ana
Lopez Vilaro, Laura
Dinares Fernandez, Maria Carme
Peg Camara, Vicente
Martinez Saez, Elena Antima
Alberola Ferranti, Margarita
Landolfi, Stefania
Szafranska, Justyna Adolfina
Carrato Moñino, Cristina
Tapia Melendo, Gustavo
Escoda Giralt, Maria Rosa
Salcedo Allende, Maria Teresa
Espinosa Mariscal, Iñigo
Casalots Casado, Alejandro
Iglesias Felip, Carmela
Fuste Chimisana, Maria Victoria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Patología Estructural y Molecular
Fecha: 2017-18
Resumen: L'assignatura es programa a tercer curs del Grau de Medicina, que correspon a l'inici del període clínic, un cop s'han assolit els coneixements bàsics sobre l'estructura i funció del cos humà i abans d'introduir-se en l'estudi de les diferents patologies mèdiques i quirúrgiques i en la pràctica clínica. L'Anatomia Patològica és la part de les ciències mèdiques en què a través de la correlació de les alteracions estructurals de las organel·les, les cèl·lules, els teixits, els òrgans i els sistemes amb les alteracions bioquímiques, genètiques, moleculars, clíniques i radiològiques, proporciona les bases científiques per a la comprensió de l'etiopatogènia i la fisiopatologia dels processos patològics. Des d' un punt de vista pràctic, la Anatomia Patològica te un paper rellevant en el diagnòstic definitiu d'un gran nombre de malalties. L'objectiu concret és proporcionar a l'estudiant un coneixement global de les bases morfològiques i moleculars de la patologia dels òrgans i sistemes, així com els coneixements de les tècniques bàsiques utilitzades als laboratoris d'Anatomia Patològica. L'alumne haurà de poder reconèixer les alteracions morfològiques fonamentals dels diferents teixits de l'organisme i interpretar-les adequadament. A més, l'estudiant haurà de familiaritzar-se amb la histopatologia de les malalties més freqüents, la seva gradació i el seu pronòstic, així 2 familiaritzar-se amb la histopatologia de les malalties més freqüents, la seva gradació i el seu pronòstic, així com l'ús de la correlació clínicopatològica.
Resumen: La asignatura se programa en tercer curso del Grado de Medicina, que corresponde al inicio del periodo clínico, una vez han adquirido los conocimientos básicos sobre la estructura y función del cuerpo humano y antes de introducirse en el estudio de las diferentes patologías médicas y quirúrgicas y en la práctica clínica. La Anatomía Patológica es la parte de las ciencias médicas en las que a través de la correlación de las alteraciones estructurales de las organelas, las células, los tejidos, los órganos y los sistemas con las alteraciones bioquímicas, genéticas, moleculares, clínicos y radiológicos, proporciona las bases científicas para la comprensión de la etiopatogenia y la fisiopatología de los procesos patológicos. Desde un punto de vista práctico, la Anatomía Patológica tiene un papel relevante en el diagnóstico definitivo de un gran número de enfermedades. El objetivo concreto es proporcionar al estudiante un conocimiento global de las bases morfológicas y moleculares de la patología de los órganos y sistemas, así como los conocimientos de las técnicas básicas utilizadas en los laboratorios de Anatomía Patológica. El alumno deberá poder reconocer las alteraciones morfológicas fundamentales de los diferentes tejidos del organismo e interpretar adecuadamente. Además, el estudiante deberá familiarizarse con la histopatología de las enfermedades más frecuentes, su gradación y su pronóstico, así como el uso de la correlación clínico-patológica.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1192]Català
9 p, 97.0 KB

Castellà
10 p, 91.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-14, última modificación el 2020-08-09   Favorit i Compartir