Estratègies de distribució de mercaderies per fomentar una mobilitat més sostenible
Estrada Romeu, Miquel (Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona)
Campos Cacheda, José Magín (Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona)

Título variante: Estrategias de distribución de mercancías para fomentar una movilidad más sostenible
Fecha: 2017
Resumen: L'objectiu d'aquest article és identificar si les mesures innovadores sobre la DUM (distribució urbana de mercaderies) que estan plantejant les diferents administracions són compatibles amb les relacions econòmiques entre els agents que hi intervenen, i identificar quin grau de millora del sistema actual poden aconseguir. S'analitzen les diferents famílies de mesures d'eco-innovació en la DUM, identificant els punts dèbils i les oportunitats. Finalment, s'analitzen a nivell de resultats dues de les mesures més prometedores, la consolidació de mercaderies i la distribució nocturna, però que plantegen uns reptes organitzatius i de gestió complexos.
Resumen: El objetivo de este artículo es identificar si las medidas innovadoras sobre la DUM (distribución urbana de mercancías) que están planteando las distintas administraciones son compatibles con las relaciones económicas entre los agentes que intervienen, e identificar qué grado de mejora del sistema actual pueden conseguir. Se analizan las diferentes familias de medidas de eco-innovación en la DUM, identificando los puntos débiles y las oportunidades. Finalmente, se analizan a nivel de resultados dos de las medidas más prometedoras, la consolidación de mercancías y la distribución nocturna, pero que plantean unos retos organizativos y de gestión complejos.
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català i Castellà.
Documento: article ; recerca ; publishedVersion
Publicado en: Papers : Regió Metropolitana de Barcelona : Territori, estratègies, planejament, Núm. 59 (Novembre 2017) , p. 114-128 (Articles) , ISSN 1888-3621

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/PapersIERMB/article/view/332048


Català
15 p, 2.0 MB

Castellà
7 p, 303.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > Papers : Regió Metropolitana de Barcelona
Artículos > Artículos de investigación

 Registro creado el 2018-01-30, última modificación el 2019-07-21   Favorit i Compartir