El reagrupament familiar a Catalunya, una aproximació quantitativa
Alcalde, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona)
Bayona, Jordi (Universitat de Barcelona)
Domingo i Valls, Andreu, 1958- (Centre d’Estudis Demogràfics)
González-Ferrer, Amparo (Universitat Pompeu Fabra)
López-Falcón, Diana (Centre d’Estudis Demogràfics)

Publicación: Barcelona ; Fundació Jaume Bofill, 2010
Descripción: 92 pag.
Resumen: Amb la caiguda generalitzada dels fluxos migratoris al llarg del 2008, el reagrupament familiar ha guanyat pes com a via d’entrada al nostre país. Conèixer les tendències d’aquest reagrupament és fonamental per preveure serveis i recursos públics, ja siguin d’acolliment, educatius o sanitaris. El reagrupament familiar, com a indicador de les dinàmiques d’assentament de les poblacions immigrades, es veu influenciat per les característiques de gènere i edat de les diferents nacionalitats. Així, el perfil dels reagrupats i dels reagrupadors s’explica en bona mesura per les relacions de gènere que s’estableixen en el procés migratori i que són diferents entre els col·lectius. D’altra banda, l’anàlisi de les dades de la Encuesta Nacional de Inmigrantes revela que l’any 2007 bona part dels immigrants potencialment reagrupants, quan van arribar ja havien consumat el procés de reagrupament dels familiars (cònjuge i fills), sovint al marge del procediment legalment establert. Aquesta constatació ens porta a interrogar-nos sobre noves dinàmiques de construcció familiars entre els estrangers i el paper de les polítiques de reagrupament familiar.
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català.
Colección: Informes Breus ; 23 ; Immigració
Documento: book
ISBN: 9788469289563

Adreça alternativa: http://www.fbofill.cat/publicacions/el-reagrupament-familiar-catalunya-una-aproximacio-quantitativa
Podeu consultar el capítol “El reagrupament familiar l’any 2008 a la província de Barcelona” a: https://ddd.uab.cat/record/181911


94 p, 2.8 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Centre d’Estudis Demogràfics (CED)
Libros y colecciones > Libros

 Registro creado el 2018-02-22, última modificación el 2019-02-02   Favorit i Compartir