Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat. Pack didàctic per a estudiants universitaris
Such, Xavier
Espluga Trenc, Josep
Milán, Ma José
Muntané i Puig, Joaquim
Duch, Gustavo
Solé, Laura
Solana, Miguel
Soler, Carles
Domene,Elena
Molina, Enrique
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització

Fecha: 2018
Descripción: 34 pag.
Resumen: 'Alimentar Barcelona: Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat' és un pack didàctic per l'aprenentatge de qüestions vinculades a l'alimentació amb visió global, transdisciplinària i crítica i des de la perspectiva de la sobirania alimentària. S'ha elaborat en el marc d'un projecte d'innovació didàctica promogut pel Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB), amb el suport de la Fundació Autònoma Solidària (FAS-UAB) i de la Universitat Autònoma de Barcelona. El pack didàctic resulta d'un treball conjunt de professors, alumnes i col·laboradors desenvolupat al llarg del 2017. A més, cal destacar i agrair la col·laboració de la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas i de diversos col·lectius i institucions: el Parc Agrari del Baix Llobregat, Mercabarna, Can Batlló, L'Horta Alliberada, La Garrofera, Can Batlló, la Xarxa d'Aliments de Sants i l'Associació Menjadors Ecològics. L'objectiu del projecte i del pack didàctic és continuar i aprofundir en la tasca desenvolupada per l'ARAG des de ja fa uns anys de creació de recursos i reflexions i de transversalització del paradigma de la sobirania alimentària entre la comunitat universitària de la UAB i en el conjunt de la societat. En concret, aquest projecte intenta avançar en aquest objectiu d'introduir la sobirania alimentària dins de l'aula mitjançant el disseny i la posada en marxa d'una sèrie d'eines i materials que facilitin l'aprenentatge i la docència crítiques, entre les quals destaca –a més d'aquest pack didàctic– la creació de la Biblioteca Digital de Sobirania Alimentària (BDSA-ARAG), vinculada al portal web Universidades de la Tierra (www. universidadesdelatierra. org) i al Dipòsit Digital de Documents (ddd. uab. cat), el repositori institucional de la UAB. Aquest document presenta una part dels materials que conformen el pack didàctic 'Alimentar Barcelona', i que es complementen al lloc web del projecte amb una galeria d'imatges de lliure disposició i una sèrie de 5 vídeos breus. A part dels continguts textuals i gràfics de cada bloc didàctic, en aquest document s'hi inclou també una explicació detallada de què és i com es pot utilitzar el pack didàctic. Esperem que resulti una eina útil i estimulant per a estudiants, professorat, investigadors i moviments socials. L'èxit del projecte rau en que aquests materials s'utilitzin, s'ampliïn i es millorin de forma continuada al llarg dels propers mesos i anys.
Nota: Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas, Parc Agrari del Baix Llobregat, Mercabarna, Can Batlló, L'Horta Alliberada, La Garrofera de Sants, Xarxa d'Aliments de Sants i Associació Menjadors Ecològics.
Nota: Amb el suport de Fundació Autònoma Solidària (FAS-UAB)
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Colección: Producció científica
Documento: report
Materia: Sobirania alimentària ; Alimentació ; Barcelona (Catalunya)34 p, 2.1 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias de la salud y biociencias > Biblioteca Digital de Soberanía Alimentaria (BDSA-ARAG)
Documentos de investigación > Estudios

 Registro creado el 2018-03-16, última modificación el 2018-10-20   Favorit i Compartir