Google Scholar: citas
Crisi i desigualtat a Grècia : posem les dones a la fotografia
Vaiou, Dina (National Technical University of Athens. Department of Regional Planning and Urbanism)
Mendizábal Riera, Enric, trad. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Título variante: Crisis y desigualdad en Grecia : situando a las mujeres en la fotografía
Título variante: Crisis and inequalities in Greece : putting women in the picture
Fecha: 2013
Resumen: La crisi que afecta Grècia sovint s'explica només amb xifres i dades macroeconòmiques. En aquest assaig es presenten altres temes que queden amagats al voltant de l'atur, la pobresa i l'auge dels neonazis. Amb aquestes reflexions s'explica com la situació de les dones a Grècia mostra una fotografia de situacions que es creien superades: el retorn de les dones a la llar, el manteniment i agreujament de models masculins cada cop més masclistes i el menyspreu a les reivindicacions feministes.
Resumen: La crisis que afecta a Grecia se explica a menudo sólo con cifras y datos macroeconómicos. En este ensayo se presentan otros temas que quedan escondidos alrededor del paro, la pobreza y el auge de los neonazis. Con estas reflexiones se explica como la situación de las mujeres en Grecia muestra una fotografía de situaciones que se creían superadas: el retorno de las mujeres al hogar, el mantenimiento y agravamiento de modelos masculinos cada vez más machistas y el menosprecio a las reivindicaciones feministas.
Resumen: The crisis in Greece is often explained only by macroeconomic data. This paper shows other issues which are hidden around unemployment, poverty and the rise of neo-nazis. With these reflections I explain how the situation of women in Greece shows a picture of situations that were considered outdated: the return of women at home, maintenance and aggravation of male chauvinistic models and contempt for feminist demands.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Documento: Article ; Versió publicada
Materia: Grècia ; Crisi econòmica ; Geografia del gènere ; Grecia ; Crisis económica ; Geografía del género ; Greece ; Economic crisis ; Geography of gender
Publicado en: Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 76 (2013) , p. 231-241, ISSN 2014-0037

Adreça alternativa: http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/81839
DOI: 10.2436/20.3002.01.47


11 p, 165.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2018-05-28, última modificación el 2023-06-28



   Favorit i Compartir