El Diàleg i la Participació dels Treballadors en el Marc d'una Empresa Moderna [42135]
Pastor Martínez, Albert
González Calvet, Jaume
Rojo Torrecilla, Eduardo
Ysàs Molinero, Helena
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Dialogue and Worker Participation in the Context of the Modern Company
Títol variant: El Diálogo y la Participación de los Trabajadores y de sus Repres. en el Marco de una Empresa Moderna
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura pretén oferir als alumnes una aproximació completa i detallada de les diferents institucions que integren la dimensió col·lectiva de les relacions laborals. Així, es realitzarà una aproximació dogmàtica i pràctica, en la qual a través de la combinació de classes magistrals i pràctiques s'analitzaran tant els subjectes que interaccionen en l'empresa (òrgans de representació unitària i sindical) com els diferents instruments que l'ordenament jurídic articula a tal fi (drets d'informació i consulta, negociació col·lectiva, vaga…). La combinació d'una docència de caracter teòric amb la realització d'activitats pràctiques i l'anàlisi d'exemples reals han de permetre que l'alumne tingui una comprensió completa del seu contingut i que pugui desenvolupar una visió crítica i propositiva. La selecció de les matèries a estudiar s'ha realitzat tenint especialment en consideració aquells aspectes que per la seva recent modificació normativa requereixen d'una actualització per part dels estudiants, així com aquelles altres que han estat objecte d'escassa atenció als programes de grau i que normalment mostren una certa complexitat, la qual cosa les fa més adequades per ser abordades en el màster.
Resum: The subject aims to offer a complete and detailed approach to the different institutions that integrate the collective dimension of labour relations. Through a dogmatic and practical approach, the combination of master classes and practical exercises we will analyse the subjects who interact in the company (employee representation and union representation) and the different instruments that the legal system articulates for this purpose (rights of information and consultation, collective bargaining, strike, etc. ). The combination of theoretical teaching with practical activities and the analysis of real examples will allow the student to have a complete understanding of its content and to develop a critical and propositive vision. The selection of the topics to be studied has been made taking into account those aspects that, due to their recent modification of the regulations, require updating by the students, as well as those others that have been the object of little attention in the degree programmes and that normally show a certain complexity, which makes them more suitable to be dealt with in the master's degree.
Resum: La asignatura pretende ofrecer a los alumnos una aproximación completa y en detalle de las diferentes instituciones que integran lo que se ha dado en denominar la dimensión colectiva de las relaciones laborales. Así, se realizará una aproximación dogmática y práctica, en la que a través de la combinación de clases magistrales y prácticas se analizarán tanto los sujetos que interaccionan en la empresa (órganos de representación unitaria y sindical) como los diferentes instrumentos que el ordenamiento jurídico articula a tal fin (derechos de información y consulta, negociación colectiva, huelga…). La combinación de una docencia de caracter teórico con la realización de actividades prácticas y el análisis de ejemplos reales han de permitir que el alumno tenga una comprensión completa de su contenido y que pueda desarrollar una visión crítica y propositiva. La selección de las materias a estudiar se ha realizado teniendo especialmente en consideración aquellos aspectos que por su reciente modificación normativa requieren de una actualización por parte de los estudiantes, así como aquellas otras que han sido objeto de escasa atención en los programas de grado y que normalmente muestran una cierta complejidad, lo que las hace más adecuadas para ser abordadas en el máster.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Drets Sociolaborals [4313301]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Drets Sociolaborals [1122]Català
5 p, 84.5 KB

Anglès
5 p, 83.4 KB

Castellà
5 p, 83.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-06-22, darrera modificació el 2018-10-20   Favorit i Compartir