Multimèdia. Prescripció de Psicofàrmacs pel Metge en l'Atenció Primària de Salut [104104]
Duñó Ambrós, Roso
Palao Vidal, Diego José
Pontes García, Caridad
Cobo Gómez, Jesús Vicente
Pamias Massana, Montserrat
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Multimedia. Prescripción de Psicofármacos por el Médico en la Atención Primaria de Salud
Fecha: 2018-19
Resumen: L'assignatura s'impartirà al segon semestre de cinquè del Grau de Medicina, dins de l'etapa de formació clínica, període dedicat a que l'alumne adquireixi els coneixements addicionals sobre fàrmacs psicòtrops i el seu ús en la pràctica clínica. Els continguts parteixen dels coneixements que els estudiants de Medicina han incorporat amb la Neuroanatomia, Neurofisiologia, Psiquiatria i Farmacologia. El seus objectius generals són que l'alumne: Adquireixi un repertori de coneixements sobre el benefici i l'eficàcia de la psicofarmacologia Sigui capaç de seleccionar racionalment els tractaments psicofarmacològics segons la neurobiologia i el diagnòstic clínic. Conegui detalls sobre els objectius terapèutics i pugui establir comparacions entre diferents fàrmacs. Adquireixi coneixements sobre precaucions i condicions especials d'ús dels psicofàrmacs en diferents tipus de poblacions adolescents, ancians o pacients embarassades. Conegui potencials interaccions i efectes adversos dels fàrmacs emprats en psiquiatria. Adquireixi un bagatge d'us dels psicofàrmacs en la pràctica clínica a través d'imatges (vídeos).
Resumen: La asignatura se impartirá en el segundo semestre de quinto curso del Grado de Medicina, dentro de la etapa de formación clínica, periodo dedicado a que el alumno adquiera los conocimientos adicionales sobre fármacos psicotrópicos y su uso en la práctica clínica. Los contenidos parten de los conocimientos que los estudiantes de Medicina han incorporado con la Neuroanatomía, Neurofisiología, Psiquiatría y Farmacología. Sus objetivos generales son que el alumno: Adquiera un repertorio de conocimientos sobre el beneficio y la eficacia de la psicofarmacología Sea capaz de seleccionar racionalmente los tratamientos psicofarmacológicos según la neurobiología y el diagnóstico clínico. Conozca detalles sobre los objetivos terapéuticos y pueda establecer comparaciones entre diferentes fármacos. Adquiera conocimientos sobre precauciones y condiciones especiales de uso de los psicofármacos en diferentes tipos de poblaciones adolescentes, ancianos o pacientes embarazadas. Conozca potenciales interacciones y efectos adversos de los fármacos empleados en psiquiatría. Adquiera un bagaje de uso de los psicofármacos en la práctica clínica a través de imágenes (videos). 1.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1192]Català
7 p, 87.0 KB

Castellà
7 p, 85.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-13, última modificación el 2018-10-20   Favorit i Compartir