Bioquímica Metabòlica [103276]
Boix Borrás, Ester
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Metabolic Biochemistry
Títol variant: Bioquímica Metabólica
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura Bioquímica Metabòlica constitueix la segona part de la matèria "Fonaments de Bioquímica" del Grau de Nanociència i Nanotecnologia i en ella s'estudien els processos que determinen el funcionament dels éssers vius en cadascun dels seus nivells d'organització des d'un punt de vista bàsic i general, com correspon a una assignatura de segon curs. L'objectiu general de l'assignatura és descriure a nivell molecular els mecanismes que tenen lloc en una cèl·lula tant des del punt de vista de la transferència d'energia, com de la transmissió de senyals i descripció del seu metabolisme per tal de proporcionar els fonaments dels aspectes i conceptes moleculars i metabòlics bàsics. Objectius concrets de l'assignatura: Conèixer els mecanismes principals de transmissió d'energia Conèixer els mecanismes moleculars principals de transducció de senyals. Descriure les rutes principals del metabolisme intermediari de glúcids, lípids i compostos nitrogenats, la seva regulació i coordinació. Descriure els components de la cadena de transport electrònic, el seu acoblament a la fosforilació oxidativa i l'obtenció d'energia metabòlica. Saber com aplicar els coneixements estudiats per a resoldre problemes qualitatius i quantitatius.
Resum: The Metabolic Biochemistry subject constitutes the second part of the subject "Fundamentals of Biochemistry" of Nanoscience and Nanotechnology and in it we study the processes that determine the functioning of living organisms in each of its levels of organization from a basic and general point of view, as befits a second year course. The general aim of the course is to describe at the molecular level the mechanisms that take place in a cell, both from the point of view of the transfer of energy, as well as the transmission of signals and description of its metabolism in order to provide the foundations of molecular and metabolic aspects and basic concepts. Specific objectives of the course: Learn about the main mechanisms of transmission of energy. Understand the molecular mechanisms of signal transduction. Describe the main routes of the intermediary metabolism of carbohydrates, lipids and nitrogen compounds, its regulation and coordination. Describe the components of the electronic transport chain, its coupling to the oxidative phosphorylation and the obtaining of metabolic energy. Know how to apply the knowledge studied for qualitative and quantitative problem solving.
Resum: La bioquímica metabólica tema constituye la segunda parte de la asignatura "Fundamentos de bioquímica" de Nanociencia y nanotecnología y en él que se estudian los procesos que determinan el funcionamiento de los organismos vivos en cada uno de sus niveles de organización desde un punto de vista básico y general, como corresponde a un segundo curso. El objetivo general del curso describe a nivel molecular los mecanismos que tienen lugar en una célula, tanto desde el punto de vista de la transferencia de energía, así como la transmisión de señales y descripción de su metabolismo con el fin de sentar las bases de conceptos básicos y aspectos moleculares y metabólicos. Objetivos específicos del curso: Conocer los principales mecanismos de transmisión de energía Entender los mecanismos moleculares de transducción de la señal. Describir las principales rutas del metabolismo intermediario de carbohidratos, lípidos y compuestos nitrogenados, su regulación y coordinación. Describir los componentes de la cadena de transporte electrónico, su acoplamiento a la fosforilación oxidativa y la obtención de energía metabólica. Saber aplicar los conocimientos estudiados para la resolución de problemas cualitativos y cuantitativos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Nanociència i Nanotecnologia [2501922]
Pla d'estudis: Grau en Nanociència i Nanotecnologia [983]Català
8 p, 94.6 KB

Anglès
8 p, 91.5 KB

Castellà
8 p, 93.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-20, darrera modificació el 2018-10-20   Favorit i Compartir