Biologia del desenvolupament [101984]
Salazar Ciudad, Isaac
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Developmental Biology
Títol variant: Biología del desarrollo
Data: 2018-19
Resum: La Biologia del desenvolupament és la ciència que estudia les causes i els processos per els que una cèl·lula ou dona lloc al llarg del temps del desenvolupament a un organisme adult caracteritzat per tenir cèl·lules de diferents tipus (diferenciació cel·lular) i una distribució espacial concreta d'aquestes (formació de patró i morfogènesis). El curs comença amb una descripció a nivell fenomenològic de la natura del procés de desenvolupament, de quines son les principals qüestions que es pregunta la biologia i la genètica del desenvolupament i de la relació entre el desenvolupament i l'evolució. La segona part del curs exposa en detall el coneixement actual sobre les causes i els mecanismes de formació de patró i morfogènesis en animals. S'insistirà especialment en la comprensió de la lògica d'aquests mecanismes. En aquest estadi s'explicaran els exemples millor coneguts, per cada mecanisme i independentment de la posició filogenètica de les especies model utilitzades. S'insistirà també en com s'integren tots els nivells d'organització, des de les interaccions gèniques a nivell més baix fins a les interaccions mecàniques a nivells de teixits i grans col·lectius de cèl·lules. La tercera part del temari explora la diversitat del desenvolupament animal. Així els processos de desenvolupament estudiats separadament a la segona part es posen en relació entre ells mitjançant l'estudi de tot el desenvolupament d'espècies concretes. La quarta part explora com el que s'ha après de com es forma la morfologia pot ajudar a entendre com varia aquesta morfologia i com pot variar el desenvolupament. S'introduiran exemples concrets coneguts de la base desenvolupamental del canvi evolutiu per tal de aprofundir en la comprensió de com s'integren els diferents 1 desenvolupamental del canvi evolutiu per tal de aprofundir en la comprensió de com s'integren els diferents processos de desenvolupament i de com es relacionen l'evolució i el desenvolupament. També s'exposaran exemples sobre l'evolució del desenvolupament embrionari.
Resum: Developmental biology is the science that studies the causes and processes by which an egg cell gives rise over time to an adult organism development characterized by having different types of cells (cell differentiation) and a specific spatial distribution of these (pattern formation and morphogenesis). The course begins with a phenomenological level description of the nature of the development process, what are the main questions the biology and genetics of development and the relationship between development and evolution. The second part of the course explains in detail the current knowledge about the causes and mechanisms of pattern formation and morphogenesis in animals. We will especially insist on understanding the logic of these mechanisms. At this stage we will explain the best known examples for each model species regardless of their phylogenetic position. We will also insist on how to integrate all levels of organization, from gene interactions to mechanical interactions in tissues and large groups of cells. The third part of the syllabus explores the diversity of animal development. The developmental processes studied separately in the second half of the course will related between them by studying the entire development of specific species. The fourth part explores how what the students have learned about how to shape morphology can help you understand how this morphology varies and may vary in evolution. We will introduce specific examples of the evolution of development and the basic principlesof how development affects the direction of evolutionary change. 1.
Resum: La Biología del desarrollo es la ciencia que estudia las causas y los procesos por los que una célula huevo da lugar a lo largo del tiempo del desarrollo a un organismo adulto caracterizado por tener células de diferentes tipos (diferenciación celular) y una distribución espacial concreta de estas (formación de patrón y morfogénesis). El curso comienza con una descripción a nivel fenomenológico de la naturaleza del proceso de desarrollo, de cuáles son las principales cuestiones que se pregunta la biología y la genética del desarrollo y de la relación entre el desarrollo y la evolución. La segunda parte del curso expone en detalle el conocimiento actual sobre las causas y los mecanismos de formación de patrón y morfogénesis en animales. Se insistirá especialmente en la comprensión de la lógica de estos mecanismos. En este estadio se explicarán los ejemplos mejor conocidos, por cada mecanismo e independientemente de la posición filogenética de las especies modelo utilizadas. Se insistirá también en cómo se integran todos los niveles de organización, desde las interacciones génicas a nivel más bajo hasta las interacciones mecánicas a niveles de tejidos y grandes colectivos de células. La tercera parte del temario explora la diversidad del desarrollo animal. Así los procesos de desarrollo estudiados separadamente en la segunda parte se ponen en relación entre ellos mediante el estudio de todo el desarrollo de especies concretas. La cuarta parte explora como lo aprendido de cómo se forma la morfología puede ayudar a entender cómo varía esta morfología y cómo puede variar el desarrollo. Se introducirán ejemplos concretos conocidos de la base desenvolupamental del cambio evolutivo a fin de profundizar en la comprensión de cómo se integran los 1 base desenvolupamental del cambio evolutivo a fin de profundizar en la comprensión de cómo se integran los diferentes procesos de desarrollo y de cómo se relacionan la evolución y el desarrollo. También se expondrán ejemplos sobre la evolución del desarrollo embrionario.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]Català
5 p, 78.1 KB

Anglès
4 p, 74.8 KB

Castellà
4 p, 75.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-20, darrera modificació el 2018-10-20   Favorit i Compartir