Disseny d'Aplicacions i Gestió de Projectes [43850]
Meneses Benítez, Montserrat
Grau Sala, Ramon
Bolta Torrell, Helena
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Diseño de Aplicaciones y Gestión de Proyectos
Fecha: 2018-19
Resumen: Mòdul comú a ambdues especialitats que compren dos àmbits metodològics diferents encara que complementaris. D'una part, proporciona la formació necessària per l'anàlisi i disseny d'aplicacions informàtiques personalitzades d'usuari final, que inclou les diferents metodologies (Waterfall, Prototyping, Incremental, Agile, Scrum, entre altres) d'anàlisis de necessitats dels usuaris / organització, anàlisis de requeriments funcionals i no funcionals de l'aplicació, desenvolupament de casos d'us, disseny funcional de l'aplicació, disseny d'interfases d'usuari, avaluació d'alternatives tecnològiques d'implementació, planificació de les fases de desenvolupament i programació de l'aplicació, verificació i depuració, i seguiment al llarg del cicle de vida de l'aplicació. D'altra banda, forma als alumnes en les metodologies de disseny, gestió i planificació estratègica i executiva de projectes, en les seves diferents vesant de definició (objectius i continguts), estratègies d'implementació, anàlisis de riscos i contingències, desenvolupament temporal, valoració econòmica, anàlisis de costos i beneficis (directes i intangibles), i gestió de recursos humans, econòmics i tècnics. Aquesta part inclou també el coneixement de les eines, fonts i recursos de transferència de tecnologia i coneixement i de recolzament a les activitats de R+D. En els dos àmbits, el mòdul es centra en l'anàlisi i disseny d'aplicacions i projectes amb contingut geoespacial, per lo que inclou també aspectes d'avaluació de qualitat i polítiques d'informació en l'àmbit de la geoinformació en contextos locals, nacionals i internacionals.
Resumen: Módulo común a ambas especialidades que comprende dos ámbitos metodológicos distintos aunque complementarios. Por una parte, proporciona la formación necesaria para el análisis y diseño de aplicaciones informáticas personalizadas de usuario final, que incluye las distintas metodologías (Waterfall, Prototyping, Incremental, Agile, Scrum, entre otras) de análisis de necesidades de los usuarios / organización, análisis de requerimientos funcionales y no funcionales de la aplicación, desarrollo de casos de uso, diseño funcional de la aplicación, diseño de interfaces de usuario, evaluación de alternativas tecnológicas de implementación, planificación de las fases de desarrollo y programación de la aplicación, verificación y depuración, y seguimiento a lo largo del ciclo de vida de la aplicación. Por otra parte, forma a los alumnos en las metodologías de diseño, gestión y planificación estratégica y ejecutiva de proyectos, en sus distintas vertientes de definición (objetivos y contenidos), estrategías de implementación, análisis de riesgos y contingencias, desarrollo temporal, valoración económica, análisis de costes y beneficios (directos e intangibles), y gestión de recursos humanos, económicos y técnicos. Esta parte incluye también el conocimiento de las herramientas, fuentes y recursos de transferencia de tecnología y conocimiento y de apoyo a las actividades de R+D. En los dos ámbitos, el módulo se centra en el análisis y diseño de aplicaciones y proyectos con contenido geoespacial, por lo que incluye también aspectos de evaluación de 1 aplicaciones y proyectos con contenido geoespacial, por lo que incluye también aspectos de evaluación de calidad y políticas de información en el ámbito de la geoinformación en contextos locales, nacionales e internacionales.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Geoinformació [4315985]
Plan de estudios: Geoinformació [1373]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 80.2 KB

Castellà
5 p, 80.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-27, última modificación el 2023-10-07



   Favorit i Compartir