Google Scholar: citas
Les Micotoxines i el seu control en els aliments
Figueroa, Sara (Universidad de Oriente (Veneçuela). Departamento de Tecnología de los Alimentos)
Centeno, Sara (Universidad de Oriente (Veneçuela). Departament de Bioanàlisi)
Adelantado Faura, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Calvo Torras, Ma. de los Ángeles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)

Fecha: 2008
Resumen: Ponència pronunciada el 16 demarç de 2007 en la jornada «L'oli d'oliva: del camp a la taula i més enllà», a Lleida. Les micotoxines són productes tòxics que provenen delmetabolisme secundari del fongs filamentosos. A causa de la seva incidència negativa sobre la salut de l'home i dels animals, es fa necessari l'establiment d'estratègies destinades al control de la seva presència i acumulació en els aliments. Aquestes han d'estar enfocades en les etapes inicials de la recol·lecció de lamatèria primera i en les etapes de postrecolecció i emmagatzematge. En cas que s'hagi produït la contaminació permicotoxines, és necessària l'aplicació demesures i estratègies de control que permetin assegurar la seva eliminació en els productes alimentaris, o almenys reduir els nivells per sota dels establerts per la legislació. Aquestsmètodes poden dividir-se en físics, químics i biològics. En aquest treball s'aporta una aproximació als sistemes de biocontrol descrits actualment.
Resumen: Mycotoxins are secondarymetabolites produced bymoulds. As they represent a big hazard for both human and animal health, it is necessary to find out effective strategies in order to control their presence in feed and food as well as their accumulation. These strategiesmust be focused on the harvest first stages and the post-harvest and storage stages. If amycotoxin contamination is detected, it is necessary to applymeasures and control strategies which guarantee its removal fromfeed and food, or at least to decrease the mycotoxin levels under the threshold established by legislation. Thesemeasures can be divided into physical, chemical and biological. This review introduces the biocontrol systems described so far.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Documento: article ; recerca ; publishedVersion
Materia: Micotoxines ; Control biològic ; Biocontrol
Publicado en: TECA, Num. 13 (Dec 2008) , p. 17-20, ISSN 1137-7976

Adreça alternativa: http://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/47491.001
DOI: 10.2436/20.2005.01.15


4 p, 819.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2018-09-27, última modificación el 2020-08-08   Favorit i Compartir