El ferro, la llaminadura i el verí dels bacteris
Campoy Sánchez, Susana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Llagostera Casas, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Barbé García, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Fecha: 2011
Resumen: El ferro és vital per a gairebé tots els organismes vius, atès el paper crucial que té en nombrosos processos biològics. Però, en concentracions inadequades, aquest element és un verí per a qualsevol cèl·lula. Per això, els éssers vius disposen de mecanismes que en controlen la concentració. Així, els vertebrats tenen sistemes que segresten ferro per evitar-ne l’efecte deleteri. A més, el segrest té un altre efecte positiu per a aquests animals, ja que el ferro no estarà disponible per al desenvolupament dels bacteris patògens que els puguin infectar. Com a resposta, els patògens bacterians han desenvolupat diverses estratègies de captura del ferro segrestat.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català.
Documento: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicado en: Omnis cellula, Vol. 26 (2011) , p. 22-27, ISSN 1696-8107

Adreça original: http://revistes.iec.cat/index.php/OC/article/view/51373/53947


6 p, 6.3 MB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos de divulgación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2018-10-26, última modificación el 2018-10-30



   Favorit i Compartir