La presència de la psicologia a les revistes científiques catalanes de principi del segle XX
Mülberger, Annette (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)
Balltondre, Mónica 1977- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)

Date: 2010
Abstract: L’objectiu d’aquest treball és rastrejar la presència de la psicologia dins de la premsa científica catalana de principi del segle XX. Ens hem centrat en les revistes científiques que especialment incloïen la temàtica psicològica dins dels seus objectius editorials, des de finals del segle XIX fins a la guerra civil; per conèixer quines revistes catalanes de l’època aglutinaven la publicació de la majoria de treballs de psicologia i quines eren les línies de treball més difoses. Constatem que, a Catalunya, la producció científica psicològica durant aquesta època serà especialment fructífera en l’àmbit pedagògic i en l’industrial.
Abstract: El objetivo de este trabajo es rastrear los trabajos de psicología dentro de la prensa científica catalana de principios del siglo XX. Nos hemos centrado específicamente en las revistas que incluían a la psicología dentro de su política editorial, desde finales del siglo XIX hasta la guerra civil española; para conocer en qué revistas catalanas se publicaban más trabajos de psicología y, en consecuencia, cuáles eran las líneas temáticas de mayor difusión. Constatamos que la producción psicológica catalana durante esa época será especialmente relevante en el ámbito pedagógico y en el industrial.
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Història de la Psicologia ; Premsa científica ; Catalunya ; Principi segle XX ; Historia de la Psicología ; Prensa científica ; Inicios siglo XX
Published in: Gimbernat, Vol. 53 (2010) , p. 131-140, ISSN 0213-0718

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Gimbernat/article/view/263176


10 p, 72.6 KB

The record appears in these collections:
Articles > Research articles
Articles > Published articles

 Record created 2018-11-27, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir