Flujos migratorios hacia Europa : actualidad y perspectivas
Cabré, Anna, 1943-
Domingo i Valls, Andreu, 1958-
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Demogràfics

Publicació: Bellaterra Centre d'Estudis Demogràfics 2002
Resum: En l'article es contextualitza l'evolució de les migracions internacionals dirigides als països de la Unió Europea y el saldo migratori resultant, des de la perspectiva de la integració política per al període 1950-2000. Per al darrer any, amb dades disponibles corresponents a 1999, es realitza el càlcul del component de la taxa de creixement per a cadascú dels països de la Unió. L'article conclou amb les reflexions sobre l'evolució futura de l'impacte dels moviments migratoris a Europa, prèvia presentació d'una breu panoràmica dels efectius de població estrangera a 1 de gener de 2000 i de les principals diferències per origen en cadascun dels països considerats.
Resum: En el artículo se contextualiza la evolución de las migraciones internacionales dirigidas a los países de la Unión Europea y el saldo migratorio resultante, desde la perspectiva de la integración política durante el período 1950-2000. Para el último año, con los datos disponibles correspondientes a 1999 se realiza el cálculo del componente de la tasa de crecimiento para cada uno de los países de la Unión. El artículo concluye con las reflexiones sobre la evolución futura del impacto de los movimientos migratorios en Europa, una vez presentada una breve panorámica de los efectivos de población extranjera a 1 de enero de 2000 y las principales diferencias por origen en cada uno de los países considerados.
Resum: This article analyses the development of international migration towards European Union (EU) countries and its effect upon final net migration in the context of the development of political integration during the period of 1950-2000. For this last year it has been possible to measure the growth rate using data available from 1999 for each of the countries of the EU. The article, which concludes with some reflections about the evolution of migratory movements in Europe and its powerful effect, also presents a brief description of foreign population in Europe, as of 1st January 2000, as well as the main differences by origin in each one of the EU countries.
Resum: Nous étudions l'évolution des migrations internationales vers les pays de l'Union Européenne dans le contexte de l'intégration politique pendant la période 1950-2000. À partir des données disponibles les plus récentes correspondantes à l'année 1999, nous calculons les composantes de la croissance démographique pour chacun des pays de l'Union. En conclusion nous élaborons une série de réflexions sur l'évolution future de l'impact des mouvements migratoires en Europe, après avoir présenté un bref panorama des effectifs de la population étrangère par origine au 1er janvier 2000 pour les pays de l'Union.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 213
Document: workingPaper
Matèria: Migracions internacionals, Saldo migratori, Taxa de creixement, Unió Europea ; Migraciones internacionales, Saldo migratorio, Tasa de crecimiento, Unión Europea ; International migration, Net migration, Growth rate, European Union ; Migrations internationales, Solde migratoire, Taux de croissance, Union Européenne26 p, 262.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2019-04-23, darrera modificació el 2019-07-16   Favorit i Compartir