Mecànica Clàssica [100148]
Crespo Vicente, José María
Casado Lechuga, María del Pilar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Classical Mechanics
Título variante: Mecánica Clásica
Fecha: 2019-20
Resumen: Els objectius generals del curs són: 1. Aprendre aspectes més avançats de la Mecànica Clàssica, tals com la dinàmica amb forces que depenen de la velocitat, la posició (incloent-hi les forces centrals) i sistemes de partícules; 2. Ser capaç d'utilitzar les aproximacions pertinents (especialment, els desenvolupaments de Taylor) per a donar solucions aproximades; 3. Conèixer i aplicar els conceptes bàsics de la Mecànica Analítica així com reconèixer la seva importància conceptual per al conjunt de la Física. Els objectius específics del curs són: Ser capaç de resoldre alguns models simplificats de sistemes físics amb forces no constants i masses variables; Reconèixer la importància de la simetria rotacional per resoldre problemes de forces centrals i en 1 Reconèixer la importància de la simetria rotacional per resoldre problemes de forces centrals i en particular resoldre el moviment planetari i les òrbites hiperbòliques en problemes de dispersió; Aplicar els principis de conservació en sistemes de partícules i la resolució de sistemes d'oscil·ladors acoblats; En l'estudi del sòlid rígid, aprofundir en la dinàmica amb rotacions respecte d'eixos fixos o que es desplacen paral·lelament, calcular el tensor d'inèrcia en tres dimensions en sòlids simples, i deduir les equacions d'Euler i resoldre-les en casos simples; En Dinàmica Relativista, aprofundir en els conceptes d' energia i moment lineal en Relativitat i en les seves aplicacions. En la introducció a la Mecànica Analítica, fer conèixer a l'alumne els formulismes alternatius a les lleis de Newton que li permetran determinar l'evolució en el temps d'un sistema mecànic a partir de principis fonamentals. En particular s'aprendran els formulismes de D'Alembert, Lagrange, Hamilton, i canònic que són a la base d'altres disciplines com la Mecànica Quàntica, Mecànica Estadística, etc.
Resumen: Los objetivo generales son : 1. Avanzar en Mecánica Clásica. 2. Ser capaz de hacer aproximaciones, en particular con las series de Taylor. 3. Conocer los conceptos fundamentales de la Mecánica Analítica. Los objetivo específicos son : . Resolver sistemas físicos con fuerzas y masas variables. . Resolver problemas de fuerzas centrales usando la simetría rotacional. . Saber tratar sistemas de partículas y osciladores acoplados. . Estudiar las rotaciones del sólido rígido, el tensor de inercia y las ecuaciones de Euler. 1 . Estudiar las rotaciones del sólido rígido, el tensor de inercia y las ecuaciones de Euler. . Avanzar en Dinámica Relativista. . Aprender los formalismos lagrangiano y hamiltoniano.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Física [2500097]
Plan de estudios: Grau en Física [1281]Català
5 p, 106.9 KB

Anglès
4 p, 100.6 KB

Castellà
4 p, 100.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-06-21, última modificación el 2020-02-27   Favorit i Compartir