Història contemporània [100006]
Puigsech Farràs, Josep
Casas, Just
Del Río Morillas, Miguel Ángel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Contemporary History
Título variante: Historia Contemporánea
Fecha: 2019-20
Resumen: La matèria d'Història, en la que es contextualitza aquesta assignatura, permetrà accedir a un coneixement bàsic dels principals esdeveniments i processos de canvi i continuïtat de la Humanitat en una perspectiva diacrònica, des de la Prehistòria i fins al món actual, integrant els diversos espais geogràfics així com una sensibilitat amb els aspectes relacionats amb la perspectiva de gènere. De fet, la dimensió del coneixement històric haurà de ser tan àmplia como sigui possible, ja que contribueix enormement a desenvolupar la capacitat de comprendre la diversitat històrica i cultural. Així mateix, la matèria d'Història proporcionarà unes primeres nocions al voltant dels diversos enfocaments temàtics de la ciència històrica (social, polític, econòmic, de gènere, ideològic, cultural), així com de teoria i metodologia de la Història (debats i perspectives historiogràfiques). Aquests coneixements seran augmentats, òbviament, quan siguin cursades les assignatures nuclears del Grau. En aquest marc, l'assignatura el Món Contemporani es la darrera part, cronològicament, de la introducció que la matèria proposa al bloc d'assignatures nuclears del Grau. Per aquest motiu, es fa un tractament específic dels temes i períodes referits a l'edat contemporània i, especialment, aquells més propers als nostres dies.
Resumen: La materia de Historia, en la que se contextualiza esta asignatura, permitirá acceder a un conocimiento básico de los principales acontecimientos y procesos de cambio y continuidad de la Humanidad en una perspectiva diacrónica, desde la Prehistoria y hasta el mundo actual, integrando los diversos espacios geográficos así como una sensibilidad con los aspectos relacionados con la perspectiva de género. De hecho, la dimensión del conocimiento histórico deberá ser tan amplia como sea posible, ya que contribuye enormemente a desarrollar la capacidad de comprender la diversidad histórica y cultural. Asimismo, la materia de Historia proporcionará unas primeras nociones sobre los diversos enfoques temáticos de la ciencia histórica (social, político, económico, género, ideológico, cultural), así como de teoría y metodología de la Historia (debates y perspectivas historiográficas). Estos conocimientos serán potenciados, obviamente, cuando sean cursadas las asignaturas nucleares del Grado. En este marco, la asignatura « Fundamentos del Mundo Contemporáneo » significa la última parte, cronológicamente, de la introducción que la materia propone al bloque de asignaturas nucleares del Grado. Por este motivo, se hace un tratamiento específico de los temas y períodos referidos a la edad contemporánea y, especialmente, aquellos más cercanos a nuestros días. 1.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Musicologia [2500240] ; Arqueologia [2500241]
Plan de estudios: Grau en Musicologia [809] ; Grau en Arqueologia [811]Català
5 p, 107.8 KB

Anglès
5 p, 105.7 KB

Castellà
5 p, 107.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-05, última modificación el 2022-06-14   Favorit i Compartir