Política social, família i migracions [102145]
Parella Rubio, Sònia
Sharifi Dryaz, Massoud
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Social Policy, Family and Migration
Títol variant: Política Social, Familia y Migraciones
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu del curs és introduir l'alumnat en l'estudi de les condicions socials que afavoreixen o dificulten el benestar de les persones, mitjançant el coneixement de com es distribueixen socialment els recursos de benestar (estat, mercat, família i comunitat) i com impacten les polítiques socials. Presenta l'eix vertebrador de la matèria "Política Social" a partir de l'articulació de tres parts. La primera part posa l'accent en la política social entesa en el sentit més general, a partir de l'abordatge de la seva història i de la comparació internacional dels diferents règims de benestar. La segona es fixa en la família i en les transformacions postindustrials d'aquesta institució, amb una especial atenció a les polítiques familiars, a partir d'una mirada crítica sobre els seus impactes des d'una perspectiva de gènere Finalment, la tercera part se centra en les actuals migracions internacionals i en els reptes que planteja la governabilitat de la mobilitat humana (tot subratllant la ineficàcia de les polítiques unilaterals dels estats) i la gestió de la inclusió i de la diversitat cultural en societats cada vegada més plurals.
Resum: El objetivo del curso es introducir al alumnado en el estudio de las condiciones sociales que favorecen o dificultan el bienestar de las personas, mediante el conocimiento de cómo se distribuyen socialmente los recursos de bienestar (estado, mercado, familia y comunidad) y cómo impactan las políticas sociales. La asignatura presenta el eje vertebrador de la materia "Política Social" a partir de la articulación de tres partes. La primera hace hincapié en la política social entendida en el sentido más general, a partir del abordaje de su historia y de la comparación internacional de los diferentes regímenes de bienestar. La segunda parte se focaliza en la familia y en las transformaciones postindustriales de esta institución, con una especial atención a las políticas familiares, a partir de una mirada crítica sobre sus impactos desde una perspectiva de género Finalmente, la tercera parte se centra en las actuales migraciones internacionales y en los retos que plantea la gobernabilidad de la movilidad humana (subrayando la ineficacia de las políticas unilaterales de los estados) y la gestión de la inclusión y de la diversidad cultural en sociedades cada vez más plurales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Sociologia [2500262]
Pla d'estudis: Grau en Sociologia [1361]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 125.4 KB

Anglès
8 p, 123.5 KB

Castellà
8 p, 124.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-05, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir