Ones i Òptica [100140]
Mompart Penina, Jordi
Pi Vila, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Waves and Optics
Títol variant: Ondas y Óptica
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura d'Ones i Òptica s'emmarca dins el conjunt d'assignatures de Física General de primer curs del títol de Grau de Física. En aquest conjunt d'assignatures es pretén: Donar una visió de conjunt de les diferents disciplines que formen part de la Física. Adquirir uns coneixements i habilitats bàsiques que han de servir posteriorment per a desenvolupar formalment la física. Uniformitzar els nivells adquirits pels alumnes en els estudis de batxillerat en la disciplina de Física. En aquesta assignatura pretenem ensenyar de forma qualitativa i quantitativa la manera de raonar per comprendre aspectes del món que ens envolta i desenvolupar habilitats en la resolució de problemes. Aquestes habilitats i coneixements es concreten en el camps de les Ones i de l'Òptica. Es pretén que els alumnes adquireixin els conceptes bàsics dels temes que formen part de l'assignatura, insistint sobre tot en els aspectes fenomenològics i tenint en compte que l'alumnat cursarà posteriorment altres assignatures, on ja es disposarà de totes les eines adients per tal de desenvolupar adequadament el formalisme, i sense oblidar el context històric del progrés en les diferents branques de la física, dels experiments realitzats i de les teories a les que han donat origen.
Resum: La asignatura de Ondas y Óptica se enmarca dentro del conjunto de asignaturas de Física General de primer curso del título de Grado de Física. En este conjunto de asignaturas se pretende: Dar una visión de conjunto de las diferentes disciplinas que forman parte de la Física. Adquirir unos conocimientos y habilidades básicas que deben servir posteriormente para desarrollar formalmente la física. Uniformizar los niveles adquiridos por los alumnos en los estudios de bachillerato en la disciplina de Física. En esta asignatura pretendemos enseñar de forma cualitativa y cuantitativa la manera de razonar para comprender aspectos del mundo que nos rodea y desarrollar habilidades en la resolución de problemas. Estas habilidades y conocimientos se concretan en el campos de las Ondas y de la Óptica. Se pretende que los alumnos adquieran los conceptos básicos de los temas que forman parte de la asignatura, insistiendo sobre todo en los aspectos fenomenológicos y teniendo en cuenta que el alumnado cursará posteriormente otras asignaturas, donde ya se dispondrá de todas las herramientas adecuadas para desarrollar adecuadamente el formalismo, y sin olvidar el contexto histórico del progreso en las diferentes ramas de la física, los experimentos realizados, y las teorías a las que han dado origen.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Física [2500097]
Pla d'estudis: Grau en Física [1281]Català
5 p, 107.2 KB

Anglès
5 p, 106.1 KB

Castellà
5 p, 106.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2019-09-20   Favorit i Compartir