Romànic hispànic [100570]
Castiñeiras Gonzalez, Manuel Antonio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Hispanic Romanesque
Títol variant: Románico hispánico
Data: 2019-20
Resum: Contextualització: L'assignatura és un optativa de tecer o quart curs destinada a complementar el que l'alumne ha après en la matèria Historia General de l'Art Medieval, de 24 ECTS), durant el segon i tercer curs de grau. La docència de Romànic Hispànic permetrà a l'alumne aprofondir en l'evolució de l'art dins l'Espanya dels segles XI al XIII. Per una banda, l'ajudarà a aconseguir un coneixement geogràfic, polític i cultural de la diversitat dels regnes peninsulars. Per l'altra, li mostrarà els diversos fenòmens artístics-culturals característic de l'època, com ara l'eclosió de l'art del Camí de sant Jaume o de l'estil internacional anomenat "Art 1200". A més, es donarà molta importància a la comprensió dels fenòmens artístics de la Península Ibèrica en relació amb el que passa en altres regions d'Europa, especialment, França. Objectius: 1-Proporcionar a l'alumne un bon coneixement de les diverses manifestacions de l'art romànic dins l'àmbit peninsular, amb especial referència a la seva evolució cronològica, formal i tipològica. 2-Aconseguir que l'alumne assoleixi coneixements de les interrelacions entre art i context històric, polític i cultural de l'Espanya romànica, així com de les diverses funcions i continguts de l'obra d'art en aquest període.
Resum: Contextualitzación: La asignatura es una optativa de tercero o cuarto curso destinada a complementar lo que el alumno ha aprendido en la Historia General de l'Art Medieval, de 24 ECTS, durante el segundo o tercer curso del grado. La docencia de Románico Hispánico permitirá al alumno profundizar en la evolución del arte en España en los siglos XI-XIII. Por un lado, le ayudará a conseguir un conocimiento geográfico, político y cultural de la diversidad de los reinos peninsulares. Por otro, le mostrará los diversos fenómenos artístico-culturales característicos de la época como la eclosión del arte del Camino de Santiago o del estilo internacional llamado "Arte 1200". Además, se dará mucha importancia a la comprensión de los fenómenos artísticos de la Península Ibérica en relación con lo que pasa en otras regiones de Europa, especialmente en Francia. Objetivos: 1- Proporcionar al aluno un buen conocimiento de las diversas manifestaciones del arte románico dentro del ámbito peninsular, con especial referencia a su evolución cronológica, formal y tipológica. 2- Conseguir que el alumno adquiera conocimientos de las interrelaciones entre arte y contexto histórico, político, y cultural en la España románica, así como de las diversas funciones y contenidos de la obra de arte en este período. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Història de l'Art [2500239]
Pla d'estudis: Grau en Història de l'Art [807]Català
8 p, 124.1 KB

Anglès
9 p, 118.7 KB

Castellà
9 p, 119.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2019-11-28   Favorit i Compartir