Biologia del desenvolupament [100783]
Ruíz Herrera Moreno, Aurora
Martí Clúa, Joaquim
Roig Navarro, Ignasi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Development Biology
Títol variant: Biología del desarrollo
Data: 2019-20
Resum: "Biologia del desenvolupament" en el Grau de Biologia: Es tracta d'una assignatura de quart curs, de caràcter optatiu, que desenvolupa els fonaments cel·lulars dels processos que condueixen a la formació d'un animal a partir de l'òvul fecundat. Ha estat dissenyada suposant que l'estudiant té els coneixements bàsics d'Histologia que li permetin assolir una visió integradora del origen i desenvolupament de l'organisme animal fins que ja manifesta la seva estructura adulta o és capaç de portar una vida independent. Finalment, cal assenyalar que "Biologia del desenvolupament" es una assignatura teòric-pràctica. Això fa possible relacionar contínuament els conceptes científic-teòrics amb els continguts de les pràctiques. Objectius de l'assignatura: 1. Comprendre les característiques citofisiològiques dels gàmetes animals que permeten la fecundació i la subsegüent viabilitat del zigot. 2. Conèixer en termes de biologia cel·lular la diversitat dels mecanismes implicats en el desenvolupament embrionari animal. 3. Distingir els principals processos morfo-genètics i la seva cronologia embrionària. 1 3. Distingir els principals processos morfo-genètics i la seva cronologia embrionària. 4. Conèixer les bases de l'embriologia experimental i els seus models experimentals. 5. Adquirir el concepte integrat de l'establiment del pla corporal embrionari. 6. Comprendre els principis de la organogènesi embrionària des d'una perspectiva morfo-funcional. 7. Conèixer la gènesi i el significat biològic dels diferents annexos embrionaris. 8. Identificar al microscopi les etapes successives del desenvolupament embrionari de diversos animals.
Resum: Biología del Desarrollo es una asignatura de cuarto curso, de carácter optativo, que desarrolla los fundamentos cielo • lulars los procesos que conducen a la formación de un animal a partir del óvulo fecundado. Ha sido diseñada suponiendo que el estudiante tiene los conocimientos básicos de Histología que le permitan alcanzar una visión integradora del origen y desarrollo del organismo animal hasta que ya manifiesta su estructura adulta o es capaz de llevar una vida independiente. Finalmente, hay que señalar que "Biología del desarrollo" es una asignatura teórico-práctica. Esto hace posible relacionar continuamente los conceptos científico-teóricos con los contenidos de las prácticas. Objetivos de la asignatura: 1. Comprender las características citofisiològiques los gametos animales que permiten la fecundación y la subsiguiente viabilidad del cigoto. 2. Conocer en términos de biología celular la diversidad de los mecanismos implicados en el desarrollo embrionario animal. 3. Distinguir los principales procesos morfo-genéticos y su cronología embrionaria. 1 4. Conocer las bases de la embriología experimental y sus modelos experimentales. 5. Adquirir el concepto integrado del establecimiento del plan corporal embrionario. 6. Comprender los principios de laorganogénesis embrionaria desde una perspectiva morfo-funcional. 7. Conocer la génesis y el significado biológico de los diferentes anexos embrionarios. 8. Identificar al microscopio las etapas sucesivas del desarrollo embrionario de varios.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]Català
8 p, 115.6 KB

Anglès
7 p, 110.8 KB

Castellà
7 p, 112.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir