Biologia animal [100991]
Martí Sistac, Octavi
Canal Capdevila, Carla
Muñoz Muñoz, Francesc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Animal Biology
Título variante: Biología animal
Fecha: 2019-20
Resumen: A l'assignatura es complementa la introducció a l'estudi de la diversitat morfològica i anatòmica dels diversos grups d'animals, amb la descripció del funcionament dels principals sistemes fisiològics dels animals, en particular dels humans. Ambdues aproximacions complementen les perspectives sistemàtica i filogenètica amb l'anatòmica i funcional de l'assignatura. A final del curs l'alumnat serà capaç de: 1. Situar a cada grup animal en un context ecofisiològic, valorant-lo en relació al nombre d'espècies, habitat i forma de vida, posició dins els ecosistemes i importància en relació al seu interès per les ciències aplicades i interès econòmic. 2. Entendre l'organització i les bases biològiques dels principals sistemes fisiològics, entesos com a entitats altament inter-relacionades, regulades i integrades. Objectius: (1) Introduir a l'alumnat els principals conceptes estructuradors de la ciència de la Zoologia, amb l'objectiu de: (I) entendre la sistemàtica i les relacions filogenètiques entre els principals grups d'animals com a resultat de processos evolutius i adaptatius. (II) conèixer els principals nivells d'organització i patrons arquitectònics dels animals. (2) Donar uns coneixements referits als principals grups d'animals sobre: 1 (2) Donar uns coneixements referits als principals grups d'animals sobre: (I) les seves característiques morfològiques, (II) els cicles biològics, (III) la importància ecològica i (IV) les interaccions amb l'home. (3) Assolir els coneixements bàsics en fisiologia animal, que inclouen: (I) Conèixer l'organització, i les bases anatòmiques i funcionals dels sistemes fisiològics animals, amb especial atenció a humans. (II) Identificar el paper i importància dels principals sistemes reguladors o de control. (III) Conèixer les principals bases biofísiques, cel·lulars, moleculars i bioquímiques dels sistemes fisiològics per entendre'n el seu funcionament. (IV) Entendre els diferents sistemes fisiològics com a entitats altament interrelacionades i integrades. (V) Entendre la fisiologia dels organismes animals com a base per al desenvolupament d'estudis i d'aplicacions microbiològiques.
Resumen: En la asignatura se complementa la introducción al estudio de la diversidad morfológica y anatómica de los diversos grupos de animales, con la descripción del funcionamiento de los principales sistemas fisiológicos de los animales, en particular los humanos. Ambas aproximaciones complementan las perspectivas sistemática y filogenética con la anatómica y funcional de la asignatura. Al final de este curso el alumnado será capaz de: 1. Situar cada grupo animal en un contexto ecofisiológico, valorándolo en relación al número de especies, hábitat y forma de vida, posición dentro de los ecosistemas e importancia en relación a su interés por las ciencias aplicadas e interés económico. 2. Entender la organización y las bases biológicas de los principales sistemas fisiológicos, entendidos como entidades altamente inter-relacionadas, reguladas e integradas. Objetivos: (1) Introducir al alumnado los principales conceptos estructuradores de la ciencia de la Zoología, con el objetivo de: (I) entender la sistemática y las relaciones filogenéticas entre los principales grupos de animales como resultado de procesos evolutivos y adaptativos. (II) conocer los principales niveles de organización y patrones arquitectónicos de los animales. 1 (2) Dar unos conocimientos referidos a los principales grupos de animales sobre: (I) sus características morfológicas, (II) los ciclos biológicos, (III) la importancia ecológica, y (IV) las interacciones con el hombre. (3) Alcanzar los conocimientos básicos en fisiología animal, que incluyen: (I) Conocer la organización y las bases anatómicas y funcionales de los sistemas fisiológicos animales,con especial atención a humanos. (II) Identificar el papel y la importancia de los principales sistemas reguladores o de control. (III) Conocer las principales bases biofísicas, celulares, moleculares y bioquímicas de los sistemas fisiológicos para entender su funcionamiento. (IV) Entender los diferentes sistemas fisiológicos como entidades altamente interrelacionadas e integradas. (V) Entender la fisiología de los organismos animales como base para el desarrollo de estudios y de aplicaciones microbiológicas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Microbiologia [2500502]
Plan de estudios: Grau en Microbiologia [816]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 111.4 KB

Anglès
6 p, 110.3 KB

Castellà
6 p, 111.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir