Estructura i funció de biomolècules [101916]
Pallarès i Goitiz, Irantzu
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Structure and Function of Biomolecules
Títol variant: Estructura y función de biomoléculas
Data: 2019-20
Resum: Estructura i Funció de Biomolècules (EFB) és una assignatura de primer semestre de primer curs del grau de Ciències Biomèdiques, que presenta els conceptes essencials de l'estructura de les molècules als essers vius, amb èmfasi principal a dos tipus de macromolècules: proteïnes i àcids nuclèics. Així mateix es considera com aquesta estructura i les seves variacions permeten una funció concreta i la seva regulació a dins de l'organisme viu. Els objectius temàtics de l'assignatura tant a nivell de competència específica com de competència transversal són tenir la capacitat de: 1. Descriure les característiques estructurals i funcionals bàsiques de les biomolècules principals (proteïnes, àcids nuclèics, lípids) i els seus agregats (membranes biològiques). 2. Descriure l'estructura, funció i regulació de proteïnes implicades al transport d'oxigen i donar exemples de les seves deficiències implicades en patologies. 3. Descriure els mecanismes catalítics i la cinètica de les reaccions enzimàtiques, així com calcular i interpretar els paràmetres que les defineixen. 4. Descriure els mecanismes moleculars responsables de la replicació i reparació del DNA, la transcripció, processament i traducció del RNA i la seva regulació en procariotes i eucariotes. 5. Saber explicar els mètodes d'obtenció de proteïnes recombinants. 1 5. Saber explicar els mètodes d'obtenció de proteïnes recombinants. 6. Demostrar capacitat per a seleccionar les estratègies més adequades pel estudi de la estructura i funció de biomolècules 7. Participar en treball en equip per a solucionar problemes proposats. 8. Comunicar-se amb eficàcia, tant en la llengua pròpia (català i/o castellà) com en anglès. 9. Planificar-se la feina de l'assignatura de manera distribuïda al llarg del curs. 10. Utilitzar estratègies d'aprenentatge interdisciplinari. 11. Deduir coneixement de manera crítica a partir de resultats experimentals, propis o d'altres. 12. Seleccionar la tècnica/es més adient per adreçar experimentalment una hipòtesi de treball. 13. Cercar informació de manera efectiva i integrar-la de manera crítica per donar resposta a una pregunta concreta.
Resum: Estructura y Función de Biomoléculas (EFB) es una asignatura de primer semestre dentro del primer curso del grado de Ciencias Biomédicas, que presenta los conceptos esenciales de la estructura de las moléculas en los seres vivos, haciendo especial énfasis en dos tipos de macromoléculas: proteínas y ácidos nucleicos. Asimismo se considera como esta estructura y sus variaciones permiten una función concreta y su regulación dentro del organismo vivo. Los objetivos temáticos de la asignatura tanto a nivel de competencia específica como de competencia transversal son tener la capacidad de: 1. Describir las características estructurales y funcionales básicas de las biomoléculas principales (proteínas, ácidos nucleicos, lípidos) y sus agregados (membranas biológicas). 2. Describir la estructura, función y regulación de proteínas implicadas en el transporte de oxígeno y dar ejemplos de sus deficiencias implicadas en patologías. 3. Describir los mecanismos catalíticos y la cinética de las reacciones enzimáticas, así como calcular e interpretar los parámetros que las definen. 4. Describir los mecanismos moleculares responsables de la replicación y reparación del DNA, la 1 4. Describir los mecanismos moleculares responsables de la replicación y reparación del DNA, la transcripción, procesamiento y traducción del RNA y su regulación en procariotas y eucariotas. 5. Saber explicar los métodos de obtención de proteínas recombinantes. 6. Demostrar capacidad para seleccionar las estrategias más adecuadas para el estudio de la estructura y función de biomoléculas 7. Participar en trabajos en equipo para solucionar problemas propuestos. 8. Comunicarse con eficacia, tanto en la lengua propia (catalán y / o castellano) como en inglés. 9. Planificar el trabajo de la asignatura de forma distribuida a lo largo del curso. 10. Utilizar estrategias de aprendizaje interdisciplinario. 11. Deducir conocimiento de manera crítica a partir de resultados experimentales, propios o de otros. 12. Seleccionar la técnica/as más adecuadas para dirigir experimentalmente una hipótesis de trabajo. 13. Buscar información de manera efectiva e integrarla de manera crítica para dar respuesta a una pregunta concreta.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciències Biomèdiques [2501230]
Pla d'estudis: Grau en Ciències Biomèdiques [832]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
12 p, 129.9 KB

Anglès
12 p, 128.1 KB

Castellà
12 p, 128.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir