Història del Dret i de les Institucions [102197]
Paz Torres, Olga
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Título variante: History of Law and Institutions
Título variante: Historia del Derecho y de las Instituciones
Fecha: 2019-20
Resumen: Es tracta d'una assignatura de formació jurídica bàsica. L'assignatura proporciona: a) el coneixement de l'estructura bàsica i l'evolució del dret peninsular en el marc de la història europea; i b) les claus històriques imprescindibles per a l'adquisició de la cultura jurídica que la complexitat dels nostres dies exigeix dels juristes. La Introducció de l'assignatura ofereix la terminologia i els elements conceptuals i metodològics indispensables per a la seva comprensió. En les altres seccions del programa, que constitueixen el cos de l'assignatura i que es refereixen als diferents períodes històrico-jurídics, s'expliquen sumàriament les bases econòmiques i socials de cadascun, les característiques generals del Dret amb els seus elements formatius, les fonts jurídiques (normatives, d'aplicació del Dret. . . ) i les institucions més importants, centrat en el territori de l'Espanya actual i en les diferents comunitats polítiques en què ha estat dividida a través de la Història, i emmarcat en la cultura, la política i el Dret del món occidental. L'assignatura també centra part del programa en l'anàlisi de la història social i jurídica amb perspectiva de gènere, de manera que les categories històriques i jurídiques tradicionals demostren la construcció en determinades etapes històriques d'un model basat en la discriminació per raó de sexe, amb la qual cosa 1 determinades etapes històriques d'un model basat en la discriminació per raó de sexe, amb la qual cosa l'anàlisi a través del gènere esdevé fonamental.
Resumen: Se trata de una asignatura de formación jurídica básica. La asignatura proporciona: a) el conocimiento de la estructura básica y la evolución del derecho peninsular en el marco de la historia europea; i b) las claves históricas imprescindibles para la adquisición de la cultura jurídica que la complejidad de nuestros días exige de los juristas. La Introducción de la asignatura ofrece la terminología y los elementos conceptuales y metodológicos indispensables para su comprensión. En las otras secciones del programa, que constituyen el cuerpo de la asignatura y que se refieren a los diferentes períodos histórico-jurídicos, se explican sumariamente las bases económicas y sociales de cada uno, las características generales del Derecho con sus elementos formativos, las fuentes jurídicas (normativas, de aplicación del Derecho. . . ) y las instituciones más importantes, centradas en el territorio de la España actual y en las diferentes comunidades políticas en que ha estado dividida a través de la Historia, y enmarcadas en la cultura, la política y el Derecho del mundo occidental.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Dret [2500786]
Plan de estudios: Grau en Dret [949]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 110.9 KB

Anglès
4 p, 107.3 KB

Castellà
5 p, 109.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir