Obstetrícia i Ginecologia [102937]
Carreras Collado, Ramón
Gil Moreno, Antonio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Obstetrics and Gynaecology
Título variante: Obstetricia y Ginecología
Fecha: 2019-20
Resumen: Aquesta assignatura es programa a 4rt curs del Grau de Medicina quan l'estudiant ja ha adquirit els coneixements bàsics de l'estructura i funció del cos humà, les bases fisiopatològiques de la salut i malaltia i ha conegut certs aspectes de la patologia de l'adult en els seus aspectes mèdics i quirúrgics, particularment els relacionats amb l' obstetrícia. L'objectiu general és conèixer el desenvolupament i els aspectes fisiològics i fisiopatològics de l'aparell reproductor fent èmfasi en les diverses etapes evolutives diferenciades: adolescència, maduresa, embaràs, menopausa, etc, així com en els aspectes preventius de les malalties tant gestacionals com ginecològiques i també, en les tècniques de reproducció. Com a objectius específics es contemplen conèixer l'exploració física de la dona així com la incidència de les diverses patologies, formes de presentació clínica i tractament en cada una de les etapes comentades anteriorment.
Resumen: Esta asignatura se programa en 4 º curso del Grado de Medicina cuando el estudiante ya ha adquirido los conocimientos básicos de la estructura y función del cuerpo humano, las bases fisiopatológicas de la salud y enfermedad y ha conocido ciertos aspectos de la patología del adulto en sus aspectos médicos y quirúrgicos, particularmente los relacionados con la obstetricia El objetivo general es conocer el desarrollo y los aspectos fisiológicos y fisiopatológicos del aparato reproductor haciendo énfasis en las diversas etapas evolutivas diferenciadas: adolescencia, madurez, embarazo, menopausia, etc, así como en los aspectos preventivos de las enfermedades tanto gestacionales como ginecológicas y también, en las técnicas de reproducción. Como objetivos específicos se contemplan conocer la exploración física de la mujer así como la incidencia de las diversas patologías, formas de presentación clínica y tratamiento en cada una de las etapas comentadas anteriormente.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau de Medicina [1192]Català
10 p, 118.3 KB

Anglès
7 p, 106.8 KB

Castellà
10 p, 115.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-11-21   Favorit i Compartir