Fonaments d'Informàtica [104339]
Cesar Galobardes, Eduardo
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Foundations of Informatics
Título variante: Fundamentos de Informática
Fecha: 2019-20
Resumen: Aquesta assignatura té un caràcter general i introductori a la informàtica. Es divideix en dos grans eixos, el primer comprèn l'estudi del Sistema Operatiu a nivell usuari i, molt especialment, la capacitat de desenvolupar programes de comandes (shell scripts) en Linux i l'aprenentatge bàsic d'un llenguatge compilat (C). El segon consisteix en la introducció dels conceptes bàsics de l'estructura dels computadors i dels seus principis de disseny. Per tant, els objectius generals que es proposen per a l'assignatura són els següents: Proporcionar una visió general de la informàtica, introduint els seus antecedents històrics i explicant els conceptes bàsics: maquinari, programari, sistema operatiu, estructura d'un ordinador, algorisme, programa i llenguatges de programació, compilador, intèrpret, etc. Familiaritzar l'alumne amb l'ordinador. Introduir a l'alumne en un llenguatge de programació compilat (C). Habituar l'alumne en el SO Linux i a desenvolupar programes de comandes en aquest sistema operatiu. Proporcionar una visió de les unitats funcionals de l'ordinador i la seva interconnexió. Oferir a l'alumne un coneixement ampli del funcionament de l'ordinador a baix nivell. Entendre com es representa la informació en l'ordinador a nivell de hardware. Introduir el codi màquina i el llenguatge assemblador i mostrar la traducció de les estructures bàsiques d'alt nivell a baix nivell. Mostrar els diferents nivells de maquinari i programari necessaris pel funcionament dels ordinadors i la seva interconnexió. Introduir els conceptes de cluster de computadors i computació al núvol.
Resumen: Esta asignatura tiene un carácter general e introductorio a la informática. Se divide en dos grandes ejes, el primero comprende el estudio del Sistema Operativo a nivel usuario y, muy especialmente, la capacidad de desarrollar programas de comandos (shell scripts) en Linux y el aprendizaje básico de un lenguaje compilado (C) . El segundo consiste en la introducción de los conceptos básicos de la estructura de los computadores y de sus principios de diseño. Por tanto, los objetivos generales que se proponen para la asignatura son los siguientes: Proporcionar una visión general de la informática, introduciendo sus antecedentes históricos y explicando los conceptos básicos: hardware, software, sistema operativo, estructura de un ordenador, algoritmo, programa y lenguajes de programación, compilador, intérprete, etc. Familiarizar al alumno con el ordenador. Introducir al alumno en un lenguaje de programación compilado (C). Habituar al alumno al SO Linux y desarrollar programas de comandos en este sistema operativo. Proporcionar una visión de las unidades funcionales del ordenador y su interconexión. Ofrecer al alumno un conocimiento amplio del funcionamiento del ordenador a bajo nivel. Entender cómo se representa la información en el ordenador a nivel de hardware. Introducir el código máquina y el lenguaje ensamblador y mostrar la traducción de las estructuras básicas de alto nivel a bajo nivel. Mostrar los diferentes niveles de hardware y software necesarios para el funcionamiento de los ordenadores y su interconexión. Introducir los conceptos de cluster de computadores y computación en la nube.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Enginyeria de Dades [2503758]
Plan de estudios: 1394 [1394]Català
6 p, 126.8 KB

Anglès
5 p, 100.3 KB

Castellà
6 p, 126.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2019-07-26   Favorit i Compartir