Anàlisi de Dades Longitudinals [104879]
González Ruíz, Juan Ramón
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Longitudinal Data Analysis
Títol variant: Análisis de Datos Longitudinales
Data: 2019-20
Resum: Els objectius principals d'aquesta assignatura són: - Conèixer els models estadístics per a l'anàlisi de dades longitudinals (informació que s'obté a partir de mesuraments efectuats al llarg del temps) que solen aparèixer freqüentment en ciències de la salut (biologia, medicina, farmacologia, toxicologia, química i / o enginyeria ) - Conèixer els models estadístics per analitzar l'evolució temporal de les taxes d'incidència i mortalitat d'una malaltia per a detectar canvis temporals i per què són deguts 1 - Conèixer els models estadístics per analitzar el temps fins l'ocurrència d'un esdeveniment d'interès que apareix de forma recurrent (recaigudes tumorals, migranya, infarts, . . . ) tenint en compte l'efecte de covariables, l'efecte de la intervenció i / o l'efecte d'observar diversos esdeveniments amb anterioritat - Conèixer els models estadístics per analitzar dades obtingudes a partir de mesures repetides al llarg del temps utilitzant models lineals (rehospitalitzacions, recaiguda d'una malaltia, . . . ) - Conèixer els models estadístics per analitzar dades obtingudes a partir de mesures repetides al llarg del temps utilitzant models no lineals (creixement tumoral en rates, evolució del pes dels nens després de néixer, . . . ) - Ser capaços de llegir de forma crítica un article científic en el qual es plantegi l'anàlisi d'un estudi en el qual es disposi d'informació recollida al llarg del temps. - Ser capaços d'identificar el model estadístic necessari per analitzar un conjunt de dades que es presentaran en exercicis pràctics i que pertanyen a estudis reals. - Saber com realitzar totes aquestes anàlisis utilitzant R mitjançant les llibreries adequades.
Resum: Los objetivos principales de esta asignatura son: - Conocer los modelos estadísticos para el análisis de datos longitudinales (información que se obtiene a partir de mediciones efectuadas a lo largo del tiempo) que suelen aparecer frecuentemente en ciencias de la salud (biología, medicina, farmacología, toxicología, química y/o ingeniería) - Conocer los modelos estadísticos para analizar la evolución temporal de las tasas de incidencia y mortalidad de una enfermedad para detectar cambios temporales y porqué son debidos - Conocer los modelos estadísticos para analizar el tiempo hasta la ocurrencia de un evento de interés que aparece de forma recurrente (recaídas tumorales, migraña, infartos, …) teniendo en cuenta el efecto de covariables, el efecto de la intervención y/o el efecto de observar varios eventos con anterioridad - Conocer los modelos estadísticos para analizar datos obtenidos a partir de medidas repetidas a lo largo del tiempo utilizando modelos lineales (rehospitalizaciones, recaída de una enfermedad, …) - Conocer los modelos estadísticos para analizar datos obtenidos a partir de medidas repetidas a lo largo del tiempo utilizando modelos no lineales (crecimiento tumoral en ratas, evolución del peso de los niños tras nacer, …) 1 - Ser capaces de leer de forma crítica un artículo científico en el que se plantee el análisis de un estudio en el que se disponga de información recogida a lo largo del tiempo. - Ser capaces de identificar el modelo estadístico necesario para analizar un conjunto de datos que se presentarán en ejercicios prácticos y que pertenecen a estudios reales. - Saber cómo realizar todos estos análisis utilizando R mediante las librerías adecuadas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Estadística Aplicada [2503852]
Pla d'estudis: 1424 [1424]Català
9 p, 111.3 KB

Anglès
6 p, 105.0 KB

Castellà
7 p, 111.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-02-27   Favorit i Compartir