Estudi de casos de biologia ambiental [100844]
Garcia Valdes, Raul
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Case Studies in Environmental Biology
Títol variant: Estudio de casos en biología ambiental
Data: 2019-20
Resum: Aquesta assignatura pretén formar l'alumnat en l'anàlisi i valoració de problemàtiques ambientals reals i de les seves opcions de gestió, posant èmfasi en una anàlisi multicriterial que integri els pros i contres de les diferents opcions i els compromisos que plantegen. Les problemàtiques es plantegen com estudis de casos i la seva anàlisi implica, d'una banda, la integració i consolidació de coneixements i competències adquirides en assignatures cursades en semestres anteriors i, de l'altra, l'adquisició de diverses competències transversals i de coneixements nous associats a les temàtiques específiques dels casos. Els objectius concrets són els següents: (1) Analitzar de manera rigorosa un problema ambiental determinat a partir d'informació proporcionada pel professorat i d'informació addicional obtinguda de manera autònoma per l'estudiant. (2) Identificar diferents opcions d'actuació a partir del plantejament d'un problema ambiental concret, i quantificar (sempre que sigui possible) i valorar les implicacions ambientals actuals i futures de les diferents alternatives de gestió plantejades, incloent les interaccions entre diferents factors. (3) Comunicar de manera efectiva els resultats d'estudis d'anàlisi i diagnòstic d'una problemàtica ambiental determinada.
Resum: Esta asignatura pretende formar al alumnado en el análisis y valoración de problemáticas ambientales reales y de sus opciones de gestión, haciendo hincapié en un análisis multicriterial que integre los pros y contras de las diferentes opciones y los compromisos que plantean. Las problemáticas se plantean como estudios de casos y su análisis implica, por un lado, la integración y consolidación de conocimientos y competencias adquiridas en asignaturas cursadas en semestres anteriores y, por otro, la adquisición de varias competencias transversales y de conocimientos nuevos asociados a las temáticas específicas de los casos. Los objetivos concretos son los siguientes: (1) Analizar de manerarigurosa un problema ambiental determinado a partir de información proporcionada por el profesorado y de información adicional obtenida de manera autónoma por el estudiante. (2) Identificar diferentes opciones de actuación a partir del planteamiento de un problema ambiental concreto, y cuantificar (siempre que sea posible) y valorar las implicaciones ambientales actuales y futuras de las diferentes alternativas de gestión planteadas, incluyendo las interacciones entre diferentes factores . 1 (3) Comunicar de manera efectiva los resultados de estudios de análisis y diagnóstico de una problemática ambiental determinada.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Biologia ambiental [2500251]
Pla d'estudis: Grau en Biologia Ambiental [813]Català
5 p, 107.6 KB

Anglès
5 p, 106.0 KB

Castellà
5 p, 106.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2020-07-11   Favorit i Compartir