Biologia cel·lular i histologia [100855]
Martín Flix, Marta
Gubern Burset, Albert
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Cell Biology and Histology
Títol variant: Biología celular e histología
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter obligatori, que introdueix als estudiants en els fonaments de la biologia cel·lular i de l'organització tissular dels Vertebrats i les plantes. L'assignatura està dividida en dos mòduls temàtics: (1) l'estudi de la cèl·lula eucariota i (2) com les cèl·lules eucariotes s'organitzen per formar els diferents teixits animals i vegetals. L'objecte central d'estudi de la Biologia Cel·lular és la cèl·lula eucariota, el coneixement dels orgànuls intracel·lulars i les seves funcions i la relació amb les vies metabòliques cel·lulars. Per altra banda, el mòdul d'Histologia estudia les agrupacions cel·lulars que constitueixen els teixits animals i vegetals i la seva relació amb la funció tissular. Els objectius específics de l'assignatura són els següents: 1 Els objectius específics de l'assignatura són els següents: 1- Descriure l'estructura de la cèl·lula eucariota i comprendre la relació d'aquesta estructura amb les funcions cel·lulars específiques. 2- Conèixer les funcions dels orgànuls i compartiments cel·lulars, relacionar el seu origen i funcions i comprendre que el seu funcionament coordinat és essencial per que les cèl·lules puguin desenvolupar les seves funcions. 3 - Reconèixer les estructures cel·lulars i tissulars. Identificar els trets diferencials dels teixits animals i vegetals. 4 - Utilitzar la terminologia científica adequada i ésser capaç d'expressar i descriure els coneixements adquirits amb propietat i claredat. 5 - Treballar de forma adequada en un laboratori biològic bàsic. 6 - Utilitzar correctament el microscopi òptic. Saber diferenciar, de forma bàsica, la cèl·lula animal de la vegetal, així com saber identificar diversos components característics. Saber identificar les característiques bàsiques de diverses organitzacions tissulars animals i vegetals. 7 - Buscar, analitzar i sintetitzar informació de diferents fonts per construir coneixements de forma autònoma.
Resum: Se trata de una asignatura de primer curso, de carácter obligatorio, que introduce a los estudiantes a los fundamentos de la biología celular y de la organización tisular de los vertebrados y las plantas. La asignatura está dividida en dos módulos temáticos: (1) el estudio de la célula eucariota y (2) como las células eucariotas se organizan para formar los diferentes tejidos animales y vegetales. El objeto central de estudio de la Biología Celular es la célula eucariota, el conocimiento de los orgánulos intracelulares y sus funciones y la relación de estos con las vías metabólicas celulares. Por otra parte, el módulo de Histología estudia las agrupaciones celulares que constituyen los tejidos animales y vegetales y su relación con la función tisular. Los objetivos específicos de la asignatura son los siguientes: 1- Describir la estructura de la célula eucariota y comprender la relación de esta estructura con las funciones 1 1- Describir la estructura de la célula eucariota y comprender la relación de esta estructura con las funciones celulares específicas. 2- Conocer las funciones de los orgánulos y compartimentos celulares, relacionar su origen y funciones y comprender que su funcionamiento coordinado es esencial para que las células puedan desarrollar sus funciones. 3- Reconocer las estructuras celulares y tisulares. Identificar los rasgos diferenciales de los tejidos animales y vegetales. 4- Utilizar la terminología científica adecuada y ser capaz de expresar y describir los conocimientos adquiridos con propiedad y claridad. 5- Trabajar de forma adecuada en un laboratorio biológico básico. 6- Utilizar correctamente el microscopio óptico. Saber diferenciar, de forma básica, la célula animal de la vegetal, así como saber identificar varios componentes característicos. Saber identificar las características básicas de diversas organizaciones tisulares animales y vegetales. 7- Buscar, analizar y sintetizar información de diferentes fuentes para construir conocimientos de forma autónoma.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biologia Ambiental [2500251]
Pla d'estudis: Grau en Biologia Ambiental [813]Català
8 p, 118.8 KB

Anglès
8 p, 119.3 KB

Castellà
8 p, 120.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir