Microbiologia [100875]
Corchero Nieto, José Luis
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Microbiology
Títol variant: Microbiología
Data: 2019-20
Resum: Contextualització de l'assignatura: Es tracta d'una assignatura obligatòria del grau de Bioquímica, que introdueix als estudiants en el món microbià, donant una visió general dels microorganismes, en connexió amb la resta d'éssers vius i amb els diferents ambients en els quals viuen els microorganismes. Aquesta assignatura, atès el seu caire introductori, dóna els conceptes i les competències més bàsiques referides a la Microbiologia, per tal que els estudiants puguin aprofundir en els següents cursos la resta d'assignatures que formen part del nucli del grau de Bioquímica. Objectius formatius de l'assignatura: 1. Reconèixer a grans trets la diversitat microbiana i saber distingir les característiques que defineixen els diferents grups microbians. 2. Identificar les diferents estructures, així com la composició de la cèl·lula procariota. 3. Conèixer la versatilitat metabòlica dels diferents grups microbians, particularment la dels procariotes. 4. Conèixer la variabilitat genòmica dels microorganismes i els principals mecanismes d'intercanvi d'informació genètica en procariotes. 5. Reconèixer les principals relacions dels microorganismes amb els éssers vius i amb l'entorn físic que habiten. 6. Conèixer el paper dels microorganismes en el desenvolupament de les societats humanes, així com les seves actuals i futures aplicacions. 7. Saber realitzar càlculs bàsics per determinar paràmetres microbiològics. 8. Comprendre tècniques bàsiques de laboratori per treballar experimentalment amb microorganismes. 1.
Resum: La Microbiología es una asignatura obligatoria de la carrera de Bioquímica, que introduce al alumno en el mundo microbiano, dándole una visión general de los microorganismos, en conexión con otros organismos y con los diferentes ambientes en los que viven los microorganismos. En esta asignatura se imparten conceptos y habilidades básicas en Microbiología, para que los alumnos puedan profundizar en los siguientes cursos que forman parte del núcleo de la carrera de Bioquímica. Objetivos detallados del curso 1 Reconocer la enorme biodiversidad microbiana y saber distinguir las características que definen los diferentes grupos microbianos. 2 Identificar las diferentes estructuras, así como la composición, de la célula procariótica. 3 Conocer la versatilidad metabólica de los diferentes grupos microbianos, en particular el del procarionte. 4 Conocer la variabilidad genómica de los microorganismos y los principales mecanismos de intercambio de información genética en células procarióticas. 5 Reconocer las principales relaciones de los microorganismos con los otros organismos y con el entorno físico en el que viven. 6 Conocer el papel de los microorganismos en el desarrollo de las sociedades humanas, así como sus aplicaciones actuales y futuras. 7 Saber cómo realizar cálculos básicos para determinar los parámetros microbiológicos. 8 Comprender las técnicas básicas de laboratorio para trabajar con microorganismos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Bioquímica [2500252]
Pla d'estudis: Grau en Bioquímica [814]Català
8 p, 117.0 KB

Anglès
7 p, 112.2 KB

Castellà
6 p, 112.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2019-09-20   Favorit i Compartir