Espectroscòpia de biomolècules [100905]
Cladera Cerda, Josep Bartomeu
Bartolomé Piñol, Salvador
Lope Piedrafita, Silvia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Biomolecular Spectroscopy
Títol variant: Espectroscopía de biomoléculas
Data: 2019-20
Resum: Gran part del coneixement científic de la Natura està basat en l'estudi de diversos fenòmens d'absorció i d'emissió que es produeixen quan la radiació electromagnètica interacciona amb la matèria. En biociències es fan servir molt freqüentment tècniques espectroscòpiques, però malauradament molts professionals es limiten a aplicar com ususaris aquestes tècniques sense tenir coneixements científico-tècnics prou ben basats com per aprofitar totes les potencialitats de les diverses espectroscòpies. En aquesta assignatura es pretén fer un estudi aprofundit dels fonaments científics i tècnics de les principals tècniques espectrocòpiques d'interès per a la Bioquimica i Biologia Molecular: espectroscòpia d'absorció en la regió visible i ultraviolada; espectroscòpia de fluorescència i quimioluminescència; espectroscòpia de ressonància magnètica nuclear; tomografia per emissió de positrons; espectroscòpia en la regió de l'infrarroig; dicroisme circular. En tots els casos s'estudiaran molt detalladament els instruments, i les aplicacions analítiques i estruturals, que aquestes tècniques tenen en diversos camps de les ciències de la vida.
Resum: Gran parte del conocimiento científico de la Naturaleza se basa en el estudio de varios fenómenos de absorción y emisión que ocurren cuando la radiación electromagnética interaciona con la materia. En biociencias se utilizan las técnicas espectroscópicas con mucha frecuencia, pero desafortunadamente muchos profesionales se limitan a aplicar como usuarios estas técnicas sin tener conocimientos científico-técnicos lo suficientemente bien fundamentados como para poder aprovechar todas las potencialidades de las diversas espectroscopias. En esta asignatura se pretende realizar un estudio en profundidad de los fundamentos científicos y técnicos de las principales técnicas espectroscópicas de interés para la Bioquímica y Biología Molecular: espectroscopia de absorción en la región ultravioleta y visible; espectroscopia de fluorescencia y quimioluminiscencia; espectroscopía de resonancia magnética nuclear; tomografía de emsión de positrones; espectroscopia en la región infrarroja; dicroísmo circular. En todos los casos se estudiarán muy detalladamente los instrumentos, y las aplicaciones analíticas y estructurales, que estas técnicas tienen en diversos campos de las ciencias de la vida.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Bioquímica [2500252]
Pla d'estudis: Grau en Bioquímica [814]Català
6 p, 109.0 KB

Anglès
6 p, 107.9 KB

Castellà
6 p, 108.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-19, darrera modificació el 2019-09-20   Favorit i Compartir