Gestió Financera per a l'Esport [43783]
Masferrer Llabinés, Núria
Álvarez Remesal, Manel

Título variante: Financial Management for Sports
Título variante: Gestión Financiera para el Deporte
Fecha: 2019-20
Resumen: L'objectiu primordial és que els alumnes puguin iniciar-se en l'estudi dels estats financers d'una empresa esportiva, l'avaluació econòmica i financera de projectes empresarials, així com el coneixement d'institucions i mecanismes públics i privats de finançament d'aquests projectes. Per a això, es proporcionarà a l'alumne les eines bàsiques d'anàlisi econòmic i financer per a la presa de decisions en l'àmbit de la gestió esportiva. En concret els objectius a nivell formatiu són: 1. Introduir els conceptes bàsics de la gestió financera perquè puguin comprendre els principals estats financers d'una empresa esportiva 2. Analitzar les ràtios més destacats per analitzar les diferències entre les empreses esportives 3. Realitzar un diagnòstic de la situació i problemàtica d'una empresa esportiva 4. Implementar l'estratègia idònia per arribar a establir un model de negoci dins de l'àmbit esportiu. 5. Analitzar les diferents fonts de finançament 6. Introduir el procés de planificació a curt i llarg, analitzant l'estratègia i propòsit de l'empresa esportiva i analitzant el pressupost com a eina de gestió. 7. Estudiar les institucions per veure les diferències de gestió economicofinancera entre les societats anònimes esportives, les associacions esportives i les societats anònimes. 8. Estudiar la valoració i viabilitat d'un projecte d'inversió esportiu per analitzar la rendibilitat del mateix en base al seu finançament.
Resumen: El objetivo primordial es que los alumnos puedan iniciarse en el estudio de los estados financieros de una empresa deportiva, la evaluación económica y financiera de proyectos empresariales, así como el conocimiento de instituciones y mecanismos públicos y privados de financiación de estos proyectos. Para ello, se proporcionará al alumno las herramientas básicas de análisis económico y financiero para la toma de decisiones en el ámbito de la gestión deportiva. En concreto los objetivos a nivel formativo son: 1. Introducir los conceptos básicos de la gestión financiera para que puedan comprender los principales estados financieros de una empresa deportiva 2. Analizar los ratios más destacados para analizar las diferencias entre las empresas deportivas 3. Realizar un diagnóstico de la situación y problemática de una empresa deportiva 4. Implementar la estrategia idónea para llegar a establecer un modelo de negocio dentro del ámbito deportivo. 5. Analizar las diferentes fuentes de financiación 6. Introducir el proceso de planificación a corto y largo, analizando la estrategia y propósito de la empresa deportiva y analizando el presupuesto como herramienta de gestión. 7. Estudiar las instituciones para ver las diferencias de gestión económico-financiera entre las Sociedades Anónimas Deportivas, las Asociaciones deportivas y las sociedades anónimas. 8. Estudiar la valoración y viabilidad de un proyecto de inversión deportivo para analizar la rentabilidad del mismo en base a su financiación.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Gestió Esportiva / Sport Management [4316022]Català
4 p, 103.3 KB

Anglès
4 p, 101.8 KB

Castellà
4 p, 104.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-09-09, última modificación el 2019-09-20   Favorit i Compartir