Economia de l'Esport i Gestió Estratègica [43825]
Panadés Martí, Judith
Trillas Jané, Francesc

Additional title: Sports Economics and Strategic Management
Additional title: Economía del Deporte y Gestión Estratégica
Date: 2019-20
Abstract: Aquesta assignatura pretén ser una introducció a l'estudi d'un ampli ventall de fenòmens econòmics que es produeixen en l'àmbit esportiu. Per això s'ha dividit l'assignatura en dos mòduls que es complementen entre si: el mòdul d'Economia de l'Esport i el mòdul de Gestió Estratègica. D'una banda, l'Economia de l'Esport revisa els conceptes base de la teoria econòmica des de l'òptica del món de l'esport. Això ens permet analitzar els fenòmens esportius emprant la racionalitat econòmica per tal d'entendre el perquè dels comportaments econòmics i la presa de decisions observades en l'àmbit esportiu. D'altra banda, la Gestió Estratègica aporta les eines de gestió necessàries per a un procés de planificació estratègica diferenciant-la de l'operativa. L'adopció d'una visió estratègica és fonamental en la presa de decisions d'una organització esportiva. L'objectiu primordial és que els alumnes puguin iniciar-se en l'estudi d'un ampli ventall de fenòmens econòmics que es produeixen en l'àmbit esportiu. Per això, es proporcionarà a l'alumne les eines bàsiques d'anàlisi econòmica per a la presa de decisions en l'àmbit de la gestió esportiva. En concret els objectius a nivell formatiu són: 1. Introduir els conceptes bàsics de la microeconomia perquè els estudiants puguin realitzar una anàlisi de la demanda i oferta dels esdeveniments esportius, analitzant la demanda i l'oferta de l'esport com a servei d'oci. 2. Realitzar una aproximació a la teoria de la producció al mercat d'esdeveniments esportius, analitzant 1 2. Realitzar una aproximació a la teoria de la producció al mercat d'esdeveniments esportius, analitzant l'estructura de costos dels clubs esportius i la tendència a l'endeutament. 3. Contextualitzar l'entorn macroeconòmic i els efectes de l'organització de grans esdeveniments esportius. 4. Estudiar les institucions i governança de l'esport, analitzant el rol de les institucions: clubs, lligues i federacions 5. Analitzar la racionalitat i incentius en l'esport. 6. Introduir les eines de l'anàlisi estratègica, analitzant l'estratègia i propòsit de l'empresa esportiva. 7. Implementar l'estratègica idònia per arribar a establir un model de negoci dins de l'àmbit esportiu.
Abstract: Esta asignatura pretende ser una introducción al estudio de un amplio abanico de fenómenos económicos que se producen en el ámbito deportivo. Para ello se ha dividido la asignatura en dos módulos que se complementan entre sí: el módulo de Economía del Deporte y el módulo de Gestión Estratégica. Por una parte, la Economía del Deporte revisa los conceptos base de la teoría económica desde la óptica del mundo del deporte. Ello nos permite analizar los fenómenos deportivos usando la racionalidad económica con el fin de entender el porqué de los comportamientos económicos y la toma de decisiones observadas en el ámbito deportivo. Por otra parte, la Gestión Estratégica aporta las herramientas de gestión necesarias para un proceso de planificación estratégica diferenciándola de la operativa. La adopción de una visión estratégica resulta fundamental en la toma de decisiones de una organización deportiva. El objetivo primordial es que los alumnos puedan iniciarse en el estudio de un amplio abanico de fenómenos económicos que se producen en el ámbito deportivo. Para ello, se proporcionará al alumno las herramientas básicas de análisis económico para la toma de decisiones en el ámbito de la gestión deportiva. En concreto 1 básicas de análisis económico para la toma de decisiones en el ámbito de la gestión deportiva. En concreto los objetivos a nivel formativo son: 1. Introducir los conceptos básicos de la microeconomía para que los estudiantes puedan realizar un análisis de la demanda y oferta de los eventos deportivos, analizando la demanda y la oferta del deporte como servicio de ocio. 2. Realizar una aproximación a la teoría de la producción en el mercado de eventos deportivos, analizando la estructura de costes de los clubes deportivos y la tendencia al endeudamiento. 3. Contextualizar el entorno macroeconómico y los efectos de la organización de grandes eventos deportivos. 4. Estudiar las instituciones y gobernanza del deporte, analizando el Rol de las instituciones: clubes, ligas y federaciones 5. Analizar la racionalidad e incentivos en el deporte. 6. Introducir las herramientas del análisis estratégico, analizando la estrategia y propósito de la empresa deportiva. 7. Implementar la estratégica idónea para llegar a establecer un modelo de negocio dentro del ámbito deportivo.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Gestió Esportiva / Sport Management [4316022]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 116.4 KB

Anglès
9 p, 115.5 KB

Castellà
10 p, 117.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-09-09, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir