Arqueologia Digital [44063]
Barceló Álvarez, Juan Antonio
Gassiot Ballbé, Ermengol
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Digital Archaeology
Títol variant: Arqueología Digital
Data: 2019-20
Resum: Es pretén introduir als estudiants en l'ús de tecnologia avançada de la informació per a la recerca arqueològica i històrica, amb especial èmfasi en l'anàlisi de dades. Es discuteixen temes tals com a disseny avançat de bases de dades, tècniques de mineria de dades i aprenentatge automàtic (xarxes neuronals, inducció automàtica, algorismes genètics), i diversos enfocaments de anàlisi espacial avançat (Topografia assistida per ordinador, Sistemes de Informació Geogràfics, Geoestadística). A més a més, es vol introduir als estudiants en l'anàlisi de dades cronomètriques, fent pràctiques de calibració de dades radiomètriques i anàlisi de series temporals. Finalment, es discuteixen diversos aspectes d'infografia 3D, tals com l'ús de escàners 3D i tècniques de visualització computeritzada, realitat virtual i simulació per ordinador (models basats en agents).
Resum: Se pretende introducir a los estudiantes en el uso de tecnologías avanzadas de la información para la investigación arqueológica e histórica, con especial énfasis en el análisis de datos. Se discuten temas tales como diseño avanzado de bases de datos, técnicas de minería de datos y aprendizaje automático (redes neuronales, inducción automática, algoritmos genéticos), y varios enfoques de análisis espacial avanzado (Topografía asistida por ordenador, Sistemas de Información Geográficos, Geoestadística). Además, se quiere introducir a los estudiantes en el análisis de datos cronométricos, haciendo prácticas de calibración de datos radiométricos y análisis de series temporales. Finalmente, se discuten varios aspectos de infografía 3D, tales como el uso de escáners 3D y técnicas de visualización por ordenador, realidad virtual y simulación por ordenador (modelos basados en agentes).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana [4313137]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana [1406]Català
6 p, 110.6 KB

Anglès
6 p, 109.2 KB

Castellà
6 p, 110.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2020-09-05   Favorit i Compartir