Sea surface mesoscale structures imaged by the synthetic aperture radar
Martínez, Antonio (Institut de Ciències del Mar)
Font Ferré, Jordi (Institut de Ciències del Mar)
Moreno, Victoriano (INISEL ESPACIO)
García Ladona, Emili (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)

Título variante: Observación de estructuras de mesoescala en la superficie del mar mediante el radar de abertura sintética
Fecha: 1992
Resumen: The synthetic aperture radar (SAR) is an active sensor working in the frequency range of the microwaves. Its distinctive characteristic is the synthesis of a large antenna through the study of the phase of the received pulses over an integration time. The possibility of producing high resolution images regardless or the weather conditions makes SAR a very suitable sensor for the remote sensing of the ocean surface. In this paper we present the main characteristics of SAR, several techniques 01 image processing, and its applications to the study of sea surface structures, especially those related to mesoscale currents. We describe one of the first SAR images acquired by the European ERS-I satellite in 1991 in the western Mediterranean.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Anglès.
Documento: article ; recerca ; publishedVersion
Materia: Physical oceanography ; Surface layer currents ; Microwave remote sensing ; SAR ; ERS-1 ; Oceanografía física ; Corrientes superficiales ; Teledetección por microondas
Publicado en: Scientia marina, Vol. 56, No. 4 (1992) , p. 357-366, ISSN 0214-8358

Adreça alternativa: http://scimar.icm.csic.es/scimar/index.php/secId/6/IdArt/2620/


10 p, 11.7 MB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2019-09-12, última modificación el 2019-09-25



   Favorit i Compartir