Public service motivation and ethics : from theory building to theory testing
Ripoll Pascual, Guillem
Ballart, Xavier, dir.
Vandenabeele, Wouter, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.
Descripció: 1 recurs en línia (237 pàgines)
Resum: Aquesta tesi realitzada per compilació d'articles revisa la relació entre la motivació pel servei públic (PSM) i l'ètica. La PSM, o la motivació per servir a la societat, i l'ètica, o l'estudi del que moralment és correcte o incorrecte, són dos temes fonamentals dintre de l'administració i la gestió pública. Tot i estar relacionats originalment, les investigacions realitzades fins ara s'han centrat principalment en examinar el paper que juga la PSM en la probabilitat de denunciar fets no ètics ò fer donacions. No obstant, s'han dedicat molt pocs esforços a inserir la PSM en teories de filosofia ètica, a explorar el costat ètic fosc de la PSM, a inserir la PSM en teories de psicologia moral, a connectar la PSM amb la teoria de violacions d'integritat, a diferenciar els efectes de la PSM en els resultats ètics i no ètics dels efectes provocats per altres motivacions laborals, i a calibrar l'impacte indirecte dels antecedents de la PSM en resultats ètics i no ètics. Per tal d'omplir tots aquests buits, aquesta tesi posa els valors i les identitats dels individus al centre de la discussió sobre com es poden fomentar les actituds i els comportaments ètics. S'han desenvolupat quatre articles seguint aquesta idea. El primer article ofereix un marc teòric per examinar la relació entre la PSM i l'ètica combinant filosofia ètica, teories d'identitat, psicològiques i d'autodeterminació. El segon i el tercer article enllacen PSM amb la literatura sobre violacions d'integritat, i proporcionen anàlisis empírics que mostren els diferents efectes de la PSM i altres motivacions laborals en l'acceptació d'actes no ètics. A més, avaluen l'impacte directe de la satisfacció de les necessitats psicològiques bàsiques i de la claredat dels objectius sobre la PSM, i l'impacte indirecte sobre el judici de les violacions d'integritat. El quart article proporciona suport empíric inicial a la conceptualització de PSM proporcionada en el primer article. Per fer-ho examina els diferents efectes del lideratge transaccional i transformacional, i la necessitat psicològica bàsica relacional en la PSM. En resum, a través del desenvolupament teòric i la comprovació empírica de la importància de com 'són' els individus, aquesta tesis ordena la investigació prèvia realitzada en el camp de la PSM i l'ètica, i s'encoratgen noves vies.
Resum: Esta tesis realizada por compilación de artículos revisa la relación entre la motivación por el servicio público (PSM) y la ética. La PSM, o la motivación para servir a la sociedad, y la ética, o el estudio de lo que es moralmente correcto o incorrecto, son dos temas fundamentales dentro de la administración y la gestión pública. A pesar de estar relacionados originalmente, las investigaciones realizadas hasta ahora se han centrado principalmente en examinar el papel que juega la PSM en la probabilidad de denunciar hechos no éticos o hacer donaciones. No obstante, se han dedicado muy pocos esfuerzos a insertar la PSM en teorías de filosofía ética, a explorar el lado ético oscuro de la PSM, a insertar la PSM en teorías de psicología moral, a conectar la PSM con la teoría de violaciones de integridad, a diferenciar los efectos de la PSM en los resultados éticos y no éticos de los efectos provocados por otras motivaciones laborales, y a calibrar el impacto indirecto de los antecedentes de la PSM en resultados éticos y no éticos. Con el fin de llenar todos estos huecos, esta tesis pone los valores y las identidades de los individuos en el centro de la discusión sobre cómo se pueden fomentar las actitudes y los comportamientos éticos. Se han desarrollado cuatro artículos siguiendo esta idea. El primer artículo ofrece un marco teórico para examinar la relación entre la PSM y la ética combinando filosofía ética, teorías de identidad, psicológicas y de autodeterminación. El segundo y el tercer artículo enlazan la PSM con la literatura sobre violaciones de integridad, y proporcionan análisis empíricos que muestran los diferentes efectos de la PSM y otras motivaciones laborales en la aceptación de actos no éticos. Además, evalúan el impacto directo de la satisfacción de las necesidades psicológicas básicas y de la claridad de los objetivos sobre la PSM, y el impacto indirecto sobre el juicio de las violaciones de integridad. El cuarto artículo proporciona apoyo empírico inicial a la conceptualización de PSM proporcionada en el primer artículo. Para ello examina los diferentes efectos del liderazgo transaccional y transformacional, y la necesidad psicológica básica relacional en la PSM. En resumen, a través del desarrollo teórico y la comprobación empírica de la importancia de cómo 'son' los individuos, esta tesis ordena la investigación previa realizada en el campo de la PSM y la ética, y se alientan nuevas vías.
Resum: This article-based compilation thesis revisits the link between public service motivation (PSM) and ethics. PSM, or the motivation to give back to society, and ethics, or the study of what is morally right and wrong, are two crucial topics in public administration and management. Although being originally interrelated, past research mainly examined the role PSM plays in shaping the likelihood of whistle-blowing and making donations. However, very little efforts have been devoted to insert PSM in ethics philosophy theories, to explore the ethical dark-side of PSM, to insert PSM in moral psychology theories, to connect PSM with integrity violations theory, to differentiate the effects of PSM on un/ethical outcomes from those of other work-motivations, and to assess the indirect impact of PSM-antecedents on un/ethical outcomes. To fill all these gaps, this thesis puts individuals' values and identities at the centre of the discussion about how ethical attitudes and behaviours can be encouraged. Four articles have been developed following this idea. The first article offers a theoretical framework to examine the relationship between PSM and ethics by combining ethics philosophy, identity, moral psychological and self-determination theories. The second and third articles link PSM to integrity violations literature, and provide empirical analyses showing the distinct effects of PSM and other work-motivations on the acceptance of unethical acts. Moreover, they assess the direct impact of basic psychological needs satisfaction and goal clarity on PSM, and the indirect one on the judgement of integrity violations. The fourth article provides initial empirical support to the conceptualization of PSM offered in the first article by examining the distinct effects of transactional and transformational leadership, and the basic psychological need of relatedness on PSM. In sum, by theoretically developing and empirically testing the importance of how individuals 'are,' this thesis orders previous research in the PSM-ethics field, and encourages new avenues.
Nota: Departament responsable de la tesi: Departament de Ciència Política i de Dret Públic.
Nota: Tesi. Doctorat. Universitat Autònoma de Barcelona. 2019.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Tesi doctoral ; Versió publicada
Matèria: Administració pública ; Aspectes ètics i morals
ISBN: 9788449087967

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/667729


237 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2019-12-02, darrera modificació el 2022-06-01   Favorit i Compartir