Dialogue in movement - a Dance/Movement Therapy (DMT) workshop for Palestinian and Jewish women
Silbaq, Rand
Belinky, Danielle
Hills de Zárate, Margaret, dir.

Publicació: Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, Gener 2020
Resum: El conflicte palestí-israelià és un fenomen modern que va començar al segle XIX i continua fins al dia d'avui. Les dues parts del conflicte es van acostumar a tolerar la tensió, el racisme, l'agressió i les amenaces diàries de guerra. Els esforços per reunir els dos grups oposats per comunicar-se i millorar les relacions entre ells van començar ja en la dècada dels anys cinquanta del segle anterior. Els programes de convivència ( 'coexistance)' segueixen sent l'estratègia principal per aconseguir el diàleg, la comunicació i la comprensió entre àrabs i jueus fins al dia d'avui. Aquesta investigació té com a objectiu mostrar el benefici potencial de la Dansa / moviment Teràpia (DMT) i de quina manera aquesta modalitat podria integrar-se en els esforços existents per establir el diàleg i la convivència entre palestins i jueus a Israel. Un taller de DMT va ser dissenyat per dos facilitadores, un palestina i una jueva-israeliana, i es va dur a terme en una universitat a Israel en els dos idiomes, hebreu i àrab. La investigació va ser dissenyada com una Investigació d'Acció Participativa (participació per Action Research - PAR), que va involucrar un taller de DMT de dos dies que tenia com a objectiu explícit facilitar un diàleg en un grup d'estudiants àrabs i jueves. Es va realitzar una anàlisi temàtic, i els seus resultats indiquen que la DMT pot ser una eina útil per als grups de diàleg, que l'enfocament en el cos fomenta l'escolta personal i la reflexió, el que fa que l'individu sigui més conscient i obert per escoltar i acceptar els altres, estar en sintonia amb un mateix i arribar a la sintonia i un sentit d'unitat amb altres en el grup.
Resum: The Palestinian - Israeli conflict is a modern phenomenon that started in the nineteen hundred and is ongoing to this day. Both sides of the conflict got accustomed to tolerate tension, racism, aggression and daily threats of war. Efforts to bring the two opposing groups together to communicate and to improve the relationships between them began as early as the nineteen fifties and coexistence programmes remain the principal strategy for achieving dialogue, communication and understanding between Arabs and Jews to this day. This research aims to show the potential benefit of Dance/Movement Therapy (DMT) and how this modality might be integrated into the existing efforts to establish dialogue and coexistence between Palestinians and Jews in Israel. A DMT workshop was designed by two facilitators, a Palestinian and an Israeli-Jew and conducted in a college in Israel in both languages, Hebrew and Arabic. The research was designed as a Participatory Action Research (PAR), involving a two-days' DMT workshop that explicitly aimed to facilitate dialogue in a group of Arab and Jewish female students. A thematic analysis was conducted and its results indicates that DMT can be a helpful tool for dialogue groups, that the focus on the body encourages personal listening and reflection which makes the individual more aware and open to listen, accept others, be attuned with himself/herself and reach attunement and a sense of unity with others in the group.
Resum: El conflicto palestino-israelí es un fenómeno moderno que comenzó en el siglo XIX y continúa hasta el día de hoy. Ambas partes del conflicto se acostumbraron a tolerar la tensión, el racismo, la agresión y las amenazas diarias de guerra. Los esfuerzos para reunir a los dos grupos opuestos para comunicarse y mejorar las relaciones entre ellos comenzaron ya en la década de los años cincuenta del siglo anterior. Los programas de convivencia ('coexistance)' siguen siendo la estrategia principal para lograr el diálogo, la comunicación y la comprensión entre árabes y judíos hasta el día de hoy. Esta investigación tiene como objetivo mostrar el beneficio potencial de la Danza / movimiento Terapia (DMT) y de qué manera esta modalidad podría integrarse en los esfuerzos existentes para establecer el diálogo y la convivencia entre palestinos y judíos en Israel. Un taller de DMT fue diseñado por dos facilitadoras, una palestina y una judía-israelí, y se llevó a cabo en una universidad en Israel en los dos idiomas, hebreo y árabe. La investigación fue diseñada como una Investigación de Acción Participativa (Participatory Action Research - PAR), que involucró un taller de DMT de dos días que tenía como objetivo explícito facilitar un diálogo en un grupo de estudiantes árabes y judías. Se realizó un análisis temático, y sus resultados indican que la DMT puede ser una herramienta útil para los grupos de diálogo, que el enfoque en el cuerpo fomenta la escucha personal y la reflexión, lo que hace que el individuo sea más consciente y abierto para escuchar y aceptar a los demás, estar en sintonía consigo mismo y alcanzar la sintonía y un sentido de unidad con otros en el grupo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Dansa Moviment Teràpia [10493]
Pla d'estudis: Màster en Dansa Moviment Teràpia [1614]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Dansateràpia ; Relacions judeo-àrabs ; Conflicte araboisraelià ; Comunicació intercultural ; Aspectes socials ; Manteniment de la pau ; Israel ; Palestina ; Relacions exteriors



105 p, 3.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2020-06-25, darrera modificació el 2023-02-19



   Favorit i Compartir