Bioquímica clínica [101912]
Canalias Reverter, Francesca
Rodríguez Frías, Francisco
Mora Brugues, Josefina
Blanco Vaca, Francisco
Miñano Molina, Alfredo Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Clinical Biochemistry
Data: 2020-21
Resum: La Bioquímica Clínica és una assignatura obligatòria de 3r curs que forma part de la matèria principal 7 "Farmacologia, Diagnòstic i Terapèutica". La Bioquímica Clínica pretén iniciar a l'alumnat en el coneixement de l'estudi in vitro de propietats biològiques que contribueixen a la prevenció, el diagnòstic, el pronòstic i el seguiment de les malalties i estats patològics en l'esser humà. Els objectius generals de l'assignatura són: 1) Familiaritzar a l'alumnat en les característiques específiques d'un laboratori de bioquímica clínica. 2) Conèixer la fisiopatologia i la base molecular de les malalties de major prevalença. 3) Conèixer la metodologia analítica emprada habitualment en el laboratori clínic. 4) Conèixer com pot contribuir el laboratori clínic a l'avaluació de l'estat de salut dels individus. En finalitzar l'assignatura l'alumnat coneixerà les bases fisiopatològiques de les malalties més rellevants i amb més prevalença en la nostra població; les principals propietats biològiques que s'alteren en aquestes malalties i que s'examinen en un laboratori de bioquímica clínica; els procediments per a la seva mesura i examen; i les 1 i que s'examinen en un laboratori de bioquímica clínica; els procediments per a la seva mesura i examen; i les seves característiques semiològiques. També estarà familiaritzat en l'ús de les eines per el funcionament d'un laboratori de bioquímica clínica: instruccions o protocols de treball, aplicació del control intern de la qualitat, participació en un programa d'avaluació externa de la qualitat i utilització de sistemes de mesura automatitzats.
Resum: La Bioquímica Clínica es una asignatura obligatoria de 3r curso que forma parte de la materia principal 7 "Farmacología, Diagnóstico y Terapéutica". La Bioquímica Clínica pretende iniciar al alumnado en el conocimiento del estudio in vitro de propiedades biológicas que contribuyen a la prevención, el diagnóstico, el pronóstico y el seguimiento de las enfermedades y estados patológicos del ser humano. Los objetivos generales de la asignatura son: 1) Familiarizar al alumnado en las características específicas de un laboratorio de bioquímica clínica. 2) Conocer la fisiopatología y la base molecular de las enfermedades de mayor prevalencia. 3) Conocer la metodología analítica utilizada habitualmente en el laboratorio clínico. 4) Conocer como puede contribuir el laboratorio clínico a la evaluación del estado de salud de los individuos. Al finalizar la asignatura, el alumnado conocerá las bases fisiopatológicas de las enfermedades más 1 Al finalizar la asignatura, el alumnado conocerá las bases fisiopatológicas de las enfermedades más relevantes y con mayor prevalencia en nuestra población; las principales propiedades biológicas que se alteran en estas enfermedades y que se analizan en el laboratorio de bioquímica clínica; los procedimientos para su medición y examen; y sus características semiológicas. También estará familiarizado en el uso de las herramientas para el funcionamiento de un laboratorio de bioquímica clínica: instrucciones o protocolos de trabajo, aplicación del control interno de la calidad, participación en programas de evaluación externa de la calidad y utilización de sistemas de medida automatizados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciències Biomèdiques [2501230]
Pla d'estudis: Grau en Ciències Biomèdiques [832]Català
6 p, 111.7 KB

Anglès
6 p, 110.8 KB

Castellà
6 p, 111.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-17, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir