Comunicació a les Organitzacions [101846]
Llobet Llorens, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola de Prevenció i Seguretat Integral

Títol variant: Communication in Organisations
Títol variant: Comunicación en las organizaciones
Data: 2020-21
Resum: Les organitzacions vinculades a la seguretat i les emergències tenen unes necessitats comunicatives pròpies i característiques diferenciades de les de qualsevol altre organisme. Aquestes organitzacions, tant si són públiques com privades, necessiten projectar la seva imatge, ja sigui per obligacions derivades de la legislació (cas, per exemple, de l'àmbit de Protecció Civil), o bé per gaudir d'una bona reputació i consolidar la seva marca com a referent. Els alumnes del Grau de Prevenció i Seguretat Integral, com a futurs professionals que en formaran part o tindran interlocució amb aquestes organitzacions, han de disposar d'uns coneixements relatius al funcionament dels sistemes de comunicació d'una empresa, administració o altre organisme, especialment els vinculats al món de la seguretat i les emergències. La comunicació és una realitat transversal que afecta i arriba a tots els elements d'una organització, per simple o complexa que sigui. Comunicar estratègicament és una necessitat. Com comunicar, a qui i mitjançant quines eines, quin és el paper de les xarxes socials o dels mitjans de comunicació en l'estratègia comunicativa d'una institució o empresa són elements a conèixer per part d'un professional de la prevenció i la seguretat. També cal conèixer els mecanismes d'afrontar comunicativament una crisi, com detectar-la i gestionar-la per tal que els efectes negatius en la reputació de qualsevol organització, siguin controlats. Aquesta assignatura ofereix una visió general sobre la comunicació de les organitzacions i específica de la comunicació de les organitzacions vinculades a la seguretat i emergències. L'alumne podrà assolir els coneixements bàsics necessaris sobre la matèria enfocats a la pràctica professional. OBJECTIUS FORMATIUS Assolir els coneixements bàsics sobre la realitat de la comunicació de les organitzacions en l'entorn actual, especialment de les organitzacions vinculades a la seguretat i les emergències. Conèixer quins són els mecanismes informatius dels mitjans de comunicació i com interactuen amb les organitzacions públiques i privades. Conèixer el panorama mediàtic del nostre entorn. Conèixer l'estructura, mecanismes i canals de comunicació interna i externa d'una organització. Analitzar les capacitats comunicatives i assolir els coneixements suficients per comunicar eficaçment en el rol de portaveu. Conèixer el funcionament de les 1 coneixements suficients per comunicar eficaçment en el rol de portaveu. Conèixer el funcionament de les xarxes socials aplicades al món de la comunicació de les organitzacions vinculades a la seguretat i les emergències.
Resum: Las organizaciones vinculadas a la seguridad y a las emergencias tienen unas necesidades comunicativas propias y características diferenciadas de las de cualquier otro organismo. Estas organizaciones, ya sean públicas como privadas, necesitan proyectar su imagen, ya sea por obligaciones derivadas de la legislación (caso, por ejemplo, del ámbito de Protección Civil), o bien para disponer de una buena reputación y consolidar su marca como referente. Los alumnos del Grado de Prevención y Seguridad Integral, como futuros profesionales que formarán parte de estas organizaciones o tendrán interlocución con ellas, deben disponer de unos conocimientos relativos al funcionamiento de los sistemas de comunicación de una empresa, administración u otro organismo, especialmente los vinculados al mundo de la seguridad y las emergencias. La comunicación es una realidad transversal que afecta y llega a todos los aspectos de una organización, por simple o compleja que sea. Comunicar estratégicamente es una necesidad. Como comunicar, a quién y mediante qué herramientas, cuál es el papel de las redes sociales o los medios de comunicación en la estrategia comunicativa de una institución o empresa son elementos a conocer por parte de un profesional de la prevención y la seguridad. También hay que conocer los mecanismos para afrontar comunicativamente una crisis, cómo detectarla y gestionarla para que los efectos negativos en la reputación de cualquier organización, sean controlados. Esta asignatura ofrece una visión general sobre la comunicación de las organizaciones y específica de la comunicación de las organizaciones vinculadas a la seguridad y emergencias. El alumno podrá adquirir los conocimientos básicos necesarios sobre la materia enfocados a la práctica profesional. OBJETIVOS FORMATIVOS Adquirir los conocimientos básicos sobre la realidad de la comunicación de las organizaciones en el entorno actual, especialmente de las organizaciones vinculadas a la seguridad y las emergencias. Conocer cuáles son los mecanismos informativos de los medios de comunicación y cómo interactúan con las organizaciones públicas y privadas. Conocer el panorama mediático de nuestro entorno. Conocer la estructura, mecanismos y canales de comunicación interna y externa de una organización. Analizar las capacidades comunicativas y 1 canales de comunicación interna y externa de una organización. Analizar las capacidades comunicativas y alcanzar los conocimientos suficientes para comunicarse eficazmente en el rol de portavoz. Conocer el funcionamiento de las redes sociales aplicadas al mundo de la comunicación de las organizaciones vinculadas a la seguridad y las emergencias.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Prevenció i Seguretat Integral [2502501]
Pla d'estudis: Grau en Prevenció i Seguretat Integral [1437] ; Grau en Prevenció i Seguretat Integral [831]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 105.7 KB

Anglès
4 p, 105.2 KB

Castellà
4 p, 105.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2023-01-25



   Favorit i Compartir