Enginyeria del Medi Ambient [102415]
Blanquez Cano, Francisca
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Environmental Engineering
Títol variant: Ingeniería del Medio Ambiente
Data: 2020-21
Resum: L'objectiu general d'aquesta assignatura és introduir a l'alumne en la problemàtica ambiental, en la seva gestió i en les solucions tècniques i metodològiques per minimitzar-la. Amb aquest objectiu es facilitaràn els coneixements a l'alumne diferents metodologies per prevenir i reduir la generació dels impactes ambientals causats per les activitats humanes i les tecnologies principals de tractament d'aigües, emissions i residus. En acabar l'assignatura l'alumne ha d'estar capacitat per: explicar el concepte de contaminació ambiental i la seva incidència sobre el medi ambient, explicar i utilitzar de forma bàsica metodologies de prevenció ambiental, reconèixer i descriure els principals contaminants i els paràmetres analítics utilitzats per mesurar-los, així com els seus efectes sobre el medi ambient, interpretar una analítica d'una aigua residual i proposar una combinació lògica d'operacions de tractament per depurar-la i/o reutilitzar-la, interpretar una analítica d'una emissió a l'atmosfera i proposar una combinació lògica d'operacions de tractament per depurar-la, descriure el funcionament, les caracterítiques i les bases científiques de les operacions de tractament i de les instal·lacions de tractament d'aigües, de potabilització d'aigües, tractament d'emissions i tractament de residus.
Resum: El objetivo general de esta asignatura es introducir al alumno en la problemática ambiental, en su gestión y en las soluciones técnicas y metodológicas para minimizarla. Con este objetivo se facilitarán los conocimientos al alumno de diferentes metodologías para prevenir y reducir la generación de los impactos ambientales causados por las actividades humanas y las tecnologías principales de tratamiento de aguas, emisiones y residuos. Al finalizar la asignatura el alumno debe estar capacitado para: explicar el concepto de contaminación ambiental y su incidencia sobre el medio ambiente, explicar y utilizar de forma básica metodologías de prevención ambiental, reconocer y describir los principales contaminantes y los parámetros analíticos utilizados para medirlos, así como sus efectos sobre el medio ambiente, interpretar una analítica de un agua residual y proponer una combinación lógica de operaciones de tratamiento para depurarla y / o reutilizarla, interpretar una analítica de una emisión a la atmósfera y proponer una combinación lógica de operaciones de tratamiento para depurarla, describir el funcionamiento, las caracteríticas y las bases científicas de las operaciones de tratamiento y de las instalaciones de tratamiento de potabilización de aguas, tratamiento de emisiones y tratamiento de residuos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Enginyeria Química [2500897]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Enginyeria Biològica i Ambiental [1268] ; Grau en Enginyeria Química [951]Català
5 p, 109.6 KB

Anglès
6 p, 107.7 KB

Castellà
6 p, 108.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir