Metodologia Bàsica en Recerca Clínica [42148]
Bonfill Cosp, Xavier
Esteve Pardo, Guadalupe
Gich Saladich, Ignasi
Martín Baranera, Maria Montserrat
Puig Reixach, Maria Teresa
Muñoz Rodríguez, Miguel Angel
Antonijoan Arbós, Rosa María
Bolibar Ribas, Ignasi
Urrutia Cuchi, Gerard
Selva Olid, Clara
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Basic Methodology in Clinical Research
Título variante: Metodología Básica en Investigación Clínica
Fecha: 2020-21
Resumen: La finalitat d'aquest mòdul és comprendre els fonaments metodològics de la investigació clínica i del raonament epidemiològic per poder dissenyar i realitzar estudis específics sobre problemes de la pràctica clínica i comunitària. En aquest mòdul l'alumne se li capacitarà per conèixer els tipus d'investigació clínica, les principals bases de dades mèdiques i per poder fer la lectura crítica d'articles i de revisions sistemàtiques. Així 1 principals bases de dades mèdiques i per poder fer la lectura crítica d'articles i de revisions sistemàtiques. Així mateix l'alumne coneixerà els diferents dissenys d'estudis, les principals mesures epidemiològiques, els paràmetres per determinar la seva validesa i les anàlisis estadístiques més pertinents per a cada disseny. El coneixement dels aspectes legislatius actuals per a la realització de la investigació i els principis ètics que la regeixen seran també un aspecte destacat a desenvolupar en aquest mòdul. En definitiva, la realització d'aquest primer mòdul ha de servir perquè l'alumne sigui capaç de formular judicis crítics i per iniciar-se en la recerca en ciències de la salut familiaritzant amb els aspectes científics, metodològics, ètics i legislatius més importants.
Resumen: La finalidad de este módulo es comprender los fundamentos metodológicos de la investigación clínica y del razonamiento epidemiológico para poder diseñar y realizar estudios específicos sobre problemas de la práctica clínica y comunitaria. En este módulo al alumno se le capacitará para conocer los tipos de investigación clínica, las principales bases de datos médicas y para poder realizar la lectura critica de artículos 1 investigación clínica, las principales bases de datos médicas y para poder realizar la lectura critica de artículos y de revisiones sistemáticas. Asimismo el alumno conocerá los diferentes diseños de estudios, las principales medidas epidemiológicas, los parámetros para determinar su validez y los análisis estadísticos más pertinentes para cada diseño. El conocimiento de los aspectos legislativos actuales para la realización de la investigación y los principios éticos que la rigen serán también un aspecto destacado a desarrollar en este módulo. En definitiva, la realización de este primer módulo ha de servir para que el alumno sea capaz de formular juicios críticos y para iniciarse en la investigación en ciencias de la salud familiarizándose con los aspectos científicos, metodológicos, éticos y legislativos más importantes.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut [4312326]
Plan de estudios: Màster Universitari en Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut [991]Català
5 p, 113.4 KB

Anglès
5 p, 108.4 KB

Castellà
5 p, 109.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-31, última modificación el 2021-05-30   Favorit i Compartir