Sistemes Educatius, Desigualtats i Equitat: Aportacions de la Literatura Científica [43212]
Pàmies Rovira, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Título variante: Educational Systems, Inequalities and Equity: Contributions by the Scientific Literature
Título variante: Sistemas Educativos, Desigualdades y Equidad: Aportaciones de la Literatura Científica
Fecha: 2020-21
Resumen: En aquest mòdul s'abordaran a partir de les aportacions de la literatura de recerca i els resultats obtinguts en informes nacionals i internacionals en educació, les relacions entre sistemes educatius i desigualtats. En els continguts del mòdul es realitzarà una anàlisi d'aquestes relacions en els diferents nivells: macro, meso i micro. Es contemplaran així, les polítiques educatives i la presa de decisions, els aspectes relatius a la cultura i estructura dels centres educatius i el paper del professorat i les famílies en relació a les desigualtats i equitat educativa. Els blocs de contingut a través dels quals s'estructura el mòdul permetran reconèixer les desigualtats presents en els diversos moments - accés, procés i resultats - de l'escolarització i oferiran els instruments adequats per a la reflexió, l'anàlisi i el desenvolupament de propostes de recerca en aquest marc. S'abordaran les següents temàtiques: • Polítiques educatives: desigualtats i equitat. • Centre i professorat: estratègies per a l'equitat educativa. • Família, entorn i desigualtats.
Resumen: En este módulo se abordarán a partir de las aportaciones de la literatura de investigación y los resultados obtenidos en informes nacionales e internacionales en educación, las relaciones entre sistemas educativos y desigualdades. En los contenidos del módulo se realizará un análisis de estas relaciones en los diferentes niveles: macro, meso y micro. Se contemplarán así, las políticas educativas y la toma de decisiones, los aspectos relativos a la cultura y estructura de los centros educativos y el papel del profesorado y las familias en relación a las desigualdades y equidad educativa. Los bloques de contenido a través de los cuales se estructura el módulo permitirán reconocer las desigualdades presentes en los diversos momentos - acceso, proceso y resultados - de la escolarización y ofrecerán los instrumentos adecuados para la reflexión, el análisis y el desarrollo de propuestas de investigación en este marco. Se abordarán las siguientes temáticas: • Políticas educativas: desigualdades y equidad. • Centro y profesorado: estrategias para la equidad educativa. • Familia, entorno y desigualdades.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Recerca en Educació [4313815]
Plan de estudios: Màster Universitari en Recerca en Educació [1169]Català
6 p, 128.0 KB

Anglès
6 p, 125.8 KB

Castellà
6 p, 126.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-31, última modificación el 2020-09-05   Favorit i Compartir