Bioquímica clínica [101912]
Canalias Reverter, Francesca
Rodríguez Frías, Francisco
Mora Brugues, Josefina
Blanco Vaca, Francisco
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Clinical Biochemistry
Data: 2021-22
Resum: La Bioquímica Clínica és una assignatura obligatòria de 3r curs, que pretén iniciar a l'alumnat en el coneixement de l'estudi in vitro de propietats biològiques que contribueixen a la prevenció, el diagnòstic, el pronòstic i el seguiment de les malalties i estats patològics en l'esser humà. Els objectius generals de l'assignatura són: 1) Familiaritzar a l'alumnat en les característiques específiques d'un laboratori de bioquímica clínica. 2) Conèixer la fisiopatologia i la base molecular de les malalties de major prevalença. 3) Conèixer la metodologia analítica emprada habitualment en el laboratori clínic. 4) Conèixer com pot contribuir el laboratori clínic a l'avaluació de l'estat de salut dels individus. En finalitzar l'assignatura l'alumnat coneixerà les bases fisiopatològiques de les malalties més rellevants i amb més prevalença en la nostra població; les principals propietats biològiques que s'alteren en aquestes malalties i que s'examinen en un laboratori de bioquímica clínica; els procediments per a la seva mesura i examen; i les seves característiques semiològiques. També estarà familiaritzat en l'ús de les eines per el funcionament d'un laboratori de bioquímica clínica: instruccions o protocols de treball, aplicació del control intern de la qualitat, 1 laboratori de bioquímica clínica: instruccions o protocols de treball, aplicació del control intern de la qualitat, participació en un programa d'avaluació externa de la qualitat i utilització de sistemes de mesura automatitzats.
Resum: Clinical Biochemistry is a mandatory course of the 3rd year of the degree. Clinical Biochemistry aims to initiate the student in understanding the in vitro study of the biological properties that contribute to the prevention, diagnosis, prognosis and monitoring of diseases and disease states in humans. The general objectives of the course are: 1) Familiarize students with the specific characteristics of a laboratory of clinical biochemistry. 2) Understanding the pathophysiology and molecular basis of the most prevalent diseases. 3) Know the analytical methods commonly used in the clinical laboratory. 4) Know how can contribute the clinical laboratory to assess the health status of individuals. At the end of the course the student will know: the pathophysiological bases of the most relevant and prevalent diseases in our population; the main biological properties that are altered in these diseases and are examined in a clinical biochemistry laboratory; the procedures for the biological properties measurement and test; and their semiologic characteristics. It will also be familiar with the use of tools for the operation in a clinical 1 their semiologic characteristics. It will also be familiar with the use of tools for the operation in a clinical biochemistry laboratory: instructions or work protocols, implementation of internal control quality program, participation in an external quality evaluation programs and use of automated measurement systems.
Resum: La Bioquímica Clínica es una asignatura obligatoria de 3r curso, que pretende iniciar al alumnado en el conocimiento del estudio in vitro de propiedades biológicas que contribuyen a la prevención, el diagnóstico, el pronóstico y el seguimiento de las enfermedades y estados patológicos del ser humano. Los objetivos generales de la asignatura son: 1) Familiarizar al alumnado en las características específicas de un laboratorio de bioquímica clínica. 2) Conocer la fisiopatología y la base molecular de las enfermedades de mayor prevalencia. 3) Conocer la metodología analítica utilizada habitualmente en el laboratorio clínico. 4) Conocer como puede contribuir el laboratorio clínico a la evaluación del estado de salud de los individuos. Al finalizar la asignatura, el alumnado conocerá las bases fisiopatológicas de las enfermedades más relevantes y con mayor prevalencia en nuestra población; las principales propiedades biológicas que se alteran en estas enfermedades y que se analizan en el laboratorio de bioquímica clínica; los procedimientos para su medición y examen; y sus características semiológicas. También estará familiarizado en el uso de las herramientas para el funcionamiento de un laboratorio de bioquímica clínica: instrucciones o protocolos de 1 herramientas para el funcionamiento de un laboratorio de bioquímica clínica: instrucciones o protocolos de trabajo, aplicación del control interno de la calidad, participación en programas de evaluación externa de la calidad y utilización de sistemas de medida automatizados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciències Biomèdiques [2501230]
Pla d'estudis: Grau en Ciències Biomèdiques [832]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 111.7 KB

Anglès
6 p, 110.9 KB

Castellà
6 p, 111.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-06-11, darrera modificació el 2023-01-22



   Favorit i Compartir