Epidemiología y Manejo Quirúrgico actual de los traumatismos vertebromedulares en Tanzania
Leidinger, Andreas
León i Vintró, Xavier, dir.
de Quintana-Schmidt, Cristian, dir.

Data: 2020
Resum: OBJECTIU: el traumatisme vertebromedular és una causa de discapacitat en el món sencer. La carrega sanitària és especialment greu en països en vies de desenvolupament on la infraestructura hospitalària es deficient, els recursos son limitats y el volum de casos es elevat. Actualment, no existeixen dades estadístiques fiables respecte a la incidència, maneig y pronòstic del traumatisme vertebromedular en Àfrica de l'Est. L'objectiu principal de l'estudi és descriure, per primera vegada, les característiques demogràfiques, maneig quirúrgic, costos de cirurgia, factors que afecten a la presa de decisions i pronòstic dels pacients afectats de traumatisme vertebromedular en Tanzània. MÉTODES: els autors varen escollir dades prospectives de pacients afectats de traumatismes vertebromedulars en l'únic centre de referència nacional de Tanzània (l'institut Ortopèdic Muhimbili) des de setembre de 2017 fins gener de 2019. Es varen escollir dades demogràfiques i la següent informació: distància des del lloc del traumatisme, el mecanisme de lesió, la classificació de la AO Spine i els costs. Es varen descriure els detalls quirúrgics i les complicacions. El resultat primari va ser el resultat neurològic en el moment de l'alta. Els autors analitzaren el resultat quirúrgic i determinaren factors predictius d'un pronòstic positiu. Resultats: es varen incloure i analitzar un total de 263 pacients en aquest estudi. L'estudi va demostrar que la principal causa de traumatisme vertebromedular en Tanzània són els accidents de trànsit, seguit per les caigudes de gran alçada. El trauma vertebromedular va afectar principalment a pacients homes en edats entre 20-30 anys. Quasi el 50% dels pacients presentaren lesió ASIA A a l'ingrés. El temps mig fins la cirurgia va ser de 31,2 dies i la cirurgia va tenir un efecte protector OR 3,11. CONCLUSIONS: aquest es el primer estudi en descriure el maneig i pronòstic del traumatisme vertebromedular en Àfrica de l'Est. A causa de la manca d'hospitals de referència, els pacients son rebuts i tractats de manera tardana, moltes vegades amb dèficits neurològics greus. La cirurgia es realitza habitualment tard en el curs de la malaltia. La indicació quirúrgica esta fortament influenciada per la disponibilitat d'implants i la capacitat financera dels pacients. Pacients amb dèficits neurològics incomplets no son prioritzats. Els resultats de l'autor suggereixen que la cirurgia té un impacte positiu en el pronòstic dels pacients. Es necessari estudis amb mostres més grans per confirmar els nostres resultats. Aquests resultats proveeixen recolçament per la implementació de protocols de maneig mèdic-quirúrgic basats en evidència en Tanzània.
Resum: OBJETIVO: El traumatismo vertebromedular es una causa de discapacidad en el Mundo entero. La carga es especialmente grave en países en vías de desarrollo donde la infraestructura hospitalaria es deficiente, los recursos son limitados y el volumen de casos es elevado. Actualmente, no existen datos estadísticos Fiables respecto a la incidencia, manejo y pronóstico del traumatismo vertebromedular en África del Este. El objetivo principal de este estudio es describir, por primera vez, las características demográficas, manejo quirúrgico, costos de cirugía, factores que afecten a la toma de decisiones y pronóstico de los pacientes afectos de traumatismo vertebromedular en Tanzania. METODOS. Los autores recogieron datos prospectivos de pacientes afectos de traumatismos vertebromedulares en el único centro de referencia nacional de Tanzania (el Instituto Ortopédico Muhimbili) desde setiembre del 2017 hasta enero del 2019. Se recogieron datos demográficos y la siguiente información: distancia desde el sitio del trauma hasta el hospital, la valoración de la escala ASIA, el tiempo hasta la cirugía, el uso de esteroides, el mecanismo de lesión, la clasificación de la AO Spine y los costos. Se describen los detalles quirúrgicos y las complicaciones. El resultado primario fue el resultado neurológico en el momento del alta. Los autores analizaron el resultado quirúrgico y determinaron factores predictivos de un pronóstico positivo. RESULTADOS. Se incluyeron y analizaron un total de 263 pacientes en este estudio. El estudio demostró que la principal causa de traumatismos vertebromedulares en Tanzania son los accidentes de tráfico, seguido por las caídas de gran altura. El trauma vertebromedular afectó principalmente a pacientes hombres en edades entre 20-30 años. Casi el 50% de los pacientes presentó lesión AISA A al ingreso. El tiempo medio hasta la cirugía fue de 31,2 días y la cirugía tuvo un efecto protector OR 3,11. CONCLUSIONES. Este es el primer estudio en describir el manejo y pronóstico del traumatismo vertebromedular en África del Este. Debido a la falta de hospitales de referencia, los pacientes son recibidos y tratados tardíamente, muchas veces con déficits neurológicos severos. La cirugía se realiza habitualmente tarde en el curso de la enfermedad. La indicación quirúrgica esta fuertemente influenciada por la disponibilidad de implantes y la capacidad financiera de los pacientes. Pacientes con déficits neurológicos incompletos no son priorizados. Los resultados del autor sugieren que la cirugía tiene un impacto positivo en el pronóstico de los pacientes. Hacen falta estudios con muestras mas grandes para confirmar nuestros resultados. Estos resultados proveen apoyo para la implementación de protocolos de manejo médico-quirúrgico basados en la evidencia en Tanzania.
Resum: OBJECTIVE :Spinal trauma is a major cause of disability worldwide. The burden is especially severe in low-income countries, where hospital infrastructure is poor, resources are limited, and the volume of cases is high. Currently, there are no reliable data available on incidence, management, and outcomes of spinal trauma in East Africa. The main objective of this study was to describe, for the first time, the demographics, management, costs of surgery and implants, treatment decision factors, and outcomes of patients with spine trauma in Tanzania. METHODS: The authors retrospectively reviewed prospectively collected data on spinal trauma patients in the single surgical referral center in Tanzania (Muhimbili Orthopaedic Institute [MOI]) from October 2016 to December 2017. They collected general demographics and the following information: distance from site of trauma to the center, American Spinal Injury Association Impairment Scale (AIS), time to surgery, steroid use, and mechanism of trauma and AOSpine classification and costs. Surgical details and complications were recorded. Primary outcome was neurological status on discharge. The authors analyzed surgical outcome and determined predicting factors for positive outcome. RESULTS: A total of 263 patients were included and analyzed in this study. Young males were primarily affected (82. 8% males, average age 35. 7 years). On admission, 47. 2% of patients presented with AIS grade A. Most common mechanisms of injury were motor vehicle accidents (28. 9%) and falls from height (32. 8%). Forty percent of admitted patients underwent surgery. The mean time to surgery was 33. 2 days; 21. 4% of patients who underwent surgery improved in AIS grade at discharge (p = 0. 030). Overall, the only factor associated with improvement in neurological status was undergoing surgery (p = 0. 03) and shorter time to surgery (p = 0. 02). CONCLUSIONS This is the first study to describe the management and outcomes of spinal trauma in East Africa. Due to the lack of referral hospitals, patients are admitted late after trauma, often with severe neurological deficit. Surgery is performed but generally late in the course of hospital stay. The decision to perform surgery and timing are heavily influenced by the availability of implants and economic factors such as insurance status. Patients with incomplete deficits who may benefit most from surgery are not prioritized. The authors' results suggest that surgery may have a positive impact on patient outcome. Further studies with a larger sample size are needed to confirm our results. These result provide strong support to implement evidence-based protocols for the management of spinal trauma.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Programa de Doctorat en Cirurgia i Ciències Morfològiques
Document: Tesi doctoral ; Text ; Versió publicada
Matèria: Traumatisme vertebral ; Traumatismo vertebral ; Spinal trauma ; Cirurgia ; Cirurgía ; Surgery ; Africa ; Ciències de la Salut
ISBN: 9788449096105

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/670611


195 p, 12.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2021-06-12, darrera modificació el 2023-05-15



   Favorit i Compartir