Seminari de teoria crítica i pensament antropològic [101257]
Escribano, Paula
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Seminar on Critical Theory and Anthropological Thought
Títol variant: Seminario de teoría crítica y pensamiento antropológico
Data: 2021-22
Resum: Aquest seminari constitueix un espai per a debats epistemològics i teòrics innovadors que permeten, juntament amb les assignatures dels àmbits temàtics especialitzats, aprofundir en la crítica del coneixement antropològic i proporcionar una primera especialització. Els objectius principals són: La discussió de textos que permetin reflexionar de manera crítica sobre les controvèrsies epistemològiques, polítiques i ètiques que van sorgir en Antropologia després de la II Guerra Mundial. Els temes implicats són les crítiques a la supremacia del mètode, els debats epistemològics sobre els relativismes i la universalitat, la crítica política sobre la responsabilitat social de l'antropologia, i les conseqüències del gir interpretativista sobre la legitimitat de l'antropologia per representar altres cultures i l'èmfasi en la reflexivitat.
Resum: This seminar constitutes a space for innovative epistemological and theoretical discussions that allow, along with the subjects of specialized thematic areas, to deepen the critique of anthropological knowledge and provide a first specialization. The main objectives are: The discussion of texts that allow critical reflection on the epistemological, political and ethical controversies that arose in Anthropology after World War II. The issues involved are criticisms of the supremacy of the method, epistemological debates on relativisms and universality, political criticism of the social responsibility of anthropology, and the consequences of the interpretative turn on the legitimacy of anthropology to represent others cultures and the emphasis on reflexivity.
Resum: Este seminario constituye un espacio para debates epistemológicos y teóricos innovadoes que permitan, conjuntamente con las asignaturas de los ámbitos temáticos especializados, profundizar en la crítica del conocimiento antropológico y proporcionar una primera especialización. Los objetivos principales son: la discusión de textos que permitan reflexionar de manera crítica sobre las controversias epistemológicas, políticas y éticas que surgieron en Antropología después de la II Guerra Mundial. Los temas implicados son las críticas a la supremacía del método, los debates epistemológicos sobre los relativismos y la universalidad, la crítica política sobre la responsabilidad social de la antropología, y las consecuencias del giro interpretativista sobre la legitimidad de la antropología para representar otras culturas y el énfasis en la reflexividad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Antropologia social i cultural [2500256]
Pla d'estudis: Grau en Antropologia Social i Cultural [821]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 121.0 KB

Anglès
7 p, 140.0 KB

Castellà
7 p, 120.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-02, darrera modificació el 2023-01-22



   Favorit i Compartir